logo

KAS HASTALARINA REHABİLİTASYON ATÖLYESİ DESTEĞİ

KAS HASTALARINA REHABİLİTASYON ATÖLYESİ DESTEĞİ

kasder - upsTürkiye Kas Hastalıkları Derneği kas hastalarının, zayıflayan aktiviteleri artırmak amacı ile mesleki rehabilitasyon atölyesine UPS Vakfı’ndan destek geldi.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği genetik ve ilerleyici bir hastalık olan kas hastalığına yakalanmış bireylerin, hareket kısıtlılığı nedeni ile zayıflayan sosyal ve fiziksel aktivitelerini arttırarak, toplumsal entegrasyonunu sağlamaya yönelik olarak, mesleki rehabilitasyon atölyesi kurmayı planladı.

BİR KAT REHABİLTASYON MERKEZİ OLUYOR

Bunun için, mesleki beceri edindirmeye yönelik mevcut kapasiteyi arttırmak, dernek binasının halihazırda yalnızca ikinci katına kadar çıkabilen asansörünün üçüncü kata kadar çıkabilmesi için gerekli tadilatın yapılarak, dernek binasının üçüncü katının kas hastaları için mesleki rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi isteniyordu.

”ENGELLİ MESLEKİ REHABİLİTASYON ATÖLYESİ PROJESİ”NE DESTEK

7 Ekim 2015 Çarşamba günü Saat:11.00’de UPS Vakfı’nı temsilen UPS Türkiye çalışanlarından oluşan bir heyet derneğin Yeşilköy’deki binasında ziyaret ederek Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin ”Engelli Mesleki Rehabilitasyon Atölyesi Projesi”ne destek verdiklerini açıkladı.

UPS, dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 81 ilde lojistik hizmetleri sunmaktadır. UPS Vakfı, dünyanın dört bir yanında sağlıktan eğitime, çevreden güvenliğe birçok alanda faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kuruluşlara destek sağlamak amacıyla 1951 yılında Atlanta’da kuruldu. UPS Vakfı bu amacını yerine getirebilmek için de her yıl farklı ülkelerde belirlenen sivil toplum kuruluşlarına hem maddi destek sağlıyor hem de gönüllü çalışanları ile birlikte manevi destek veriyor. Bu kapsamda UPS Türkiye ve UPS Vakfı bu yıl projemize destek olmaya karar vermiştir.

COŞKUN ÖZDEMİR “UPS ÇALIŞANLARININ BU DESTEĞİNİN ÇOK ANLAMLI”

Derneğimizin toplantı salonunda gerçekleşen bu buluşmanın açılış konuşmasını başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir yaptı. Kas hastalarının yaşadıklarından örnekler vererek, yapılacak mesleki rehabilitasyon atölyesinin kas hastalarının yaşamını nasıl etkileyeceğini, iyileşemez hastalıklarının onların hayattan kopmasının nedeni olamayacağını, gerekli düzenlemelerin yapılmasını devletten de beklediğimizi ve UPS çalışanlarının bu desteğinin çok anlamlı olmasının yanı sıra bu işbirliğinin devam etmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından derneğin yönetim kurulu danışmanı Yakup Sayın’ın hazırladığı dertnek çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, UPS Yurtdışı Küçük Paket Operasyon Müdürü Berna Eskenazi, gönüllü çalışmalarla derneğimize katkılarının devam edeceğini söyleyerek, UPS Çalışanları Vakfı’nın gönderdiği destek çekini KAS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e sundu.

Sunumun ardından UPS çalışanları ile atölyeye dönüştürmek istenilen üst kat gezilerek etkinlikleri hakkında bilgi verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ