logo

KAYMAKAMLIK MAHALLE TOPLANTISI ÖRNEK’TE YAPILDI

KAYMAKAMLIK MAHALLE TOPLANTISI ÖRNEK’TE YAPILDI

İçişleri Bakanlığı’nın mahallinde kurum yetkili ve görevlilerin katıldığı mahalle toplantılarının Örnek Mahallesi toplantısı Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımı ile yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi toplantı salonunda Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu ile birlikte Ataşehir İlçe daire amirleri, mahalle muhtarları, bölgedeki okul müdürleri, cami imaları, site yöneticileri, mahalle sakinleri ve esnaf temsilcileri katıldı.

ÖRNEK MAHALLESİ’NDE TOPLANTI

Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, her mahallede İçişler Bakanlığı’nın talimatı ile mahallinde yapılması ön görülen rutin toplantılardan Örnek Mahallesi’nin toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydederek, Ataşehir’in genel sorunları arasında yer alan güvenlik, trafik, eğitim, madde bağımlılığı sorunları ile birlikte bölgeye özel vatandaşların sorunlarının ele alındığını kaydetti.

ŞİKAYET KONULARIN İLGİLİ KURUMLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıyı mahalledeki ilçe belediyesine ait bir tesiste yapmanın ayrı bir öneminin olduğuna dikkat çeken Kaymakam Karamehmetoğlu, bölgedeki sorunların arasında önemli yer tutan trafik ve genel güvenlik sorunlarının polis, okul önlerindeki trafik sorununu da yine polis ve belediyeye ait zabıta birimleri tarafından düzenleneceğini, metruk yapılar, başıboş sokak hayvanları, sokak lambaları ile ilgili konuların ise ilgili kurumlar tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

TÜTÜN VE MAMULLERİNİN TÜKETİMİ MADDE BAĞIMLILIĞININ İLK ADIMI

Tütün ve mamullerinin tüketimin madde bağımlılığının ilk adımı olduğuna işaret eden Zafer Karamehmetoğlu, internet kafeler ve benzer işletmelerde denetimlere önem verildiğini, bu konularda Sağlık Bakanlığı ihbar hattı olan SABİM’e ihbarda bulunabileceklerini belirtti.

MUHTARI İDRİS TAŞKIN; MAHALLE SAKİNLERİNİ DE DAVET ETTİM

Toplantının yapıldığı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ni mahallesine kazandıranlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın,  toplantının öneminin daha iyi anlaşılması ve kendilerini, ifade edebilmeleri için, site yöneticileri, mahalle sakinleri ile esnafları da toplantıya davet ettiğini ifade ederek mahallesindeki en önemli sorunun trafik olduğunu, bu sorunun da mahallesinde bulunan caddelerin durumundan kaynaklandığının altını çizdi.

Mahallede yapılan cadde çalışmasının aşırı şikayetler nedeni ile iptal edilerek yeni bir proje hazırlandığını kaydeden İdris taşkın, okulların bazı sorunları olduğunu, madde bağımlılığı ile ilgili çok önemli operasyon yapıldığını, bunun için güvenlik kuvvetlerine teşekkür etti.

MAHALLE SAKİNLERİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Mahalle sakinleri ve esnaf temsilcilerinin söz alarak dile getirdikleri sorunlar ilgili kurumlar tarafından not alınırken ilçe kurumları görev ve yetkisi dışında kalanların da not alınarak ilgili kurumlara iletileceği belirtildi.

Yapımı süren Ercüment Batanay Caddesi’ndeki çalışmaların, çalışma alanında gerçekleştirilen 23 yıkımdan, içme suyu, yağmursuyu alt yapı çalışmaları yürüten İSKİ ve Elektrik Kurumunun elektirik hatlarını yer altına alma çalışmalarının beklendiğini, yol projesinde yapılan çalışmada kaldırım ve bisiklet yolunun yer aldığını kaydetti.

ÖRNEK, ESAT VE FETİH KANALİZASYON ALT YAPISI YETERSİZ

Bölgede yer alan Örnek Mahallesi ve Esatpaşa kapalı Pazar alanlarının ihalelerinin yapılacağını, Küçükbakkalköy Kapalı Pazar benzeri güneş enerjisi panellerinin olduğu pazar alanları yapılacağını kaydeden Deniz Kutlu, bir mahalle sakini tarafından diler getirilen kanalizasyon ve su baskını sorunları ile ilgili olarak da; bölgedeki Örnek, Esat ve Fetih mahallelerinin kanalizasyon alt yapısının çok eski ve yetersiz olduğunu, yoğun yağışlarda ihtiyaca cevap veremediğini, İSKİ tarafından yürütülen Kurbağalı dere Islah Çalışmasına paralel olarak kanalizasyon alt yapılarının da yenileneceğini söyledi.

BAHÇELER’DEN ERCÜMET BATANAY VE E5 BAĞLANTISI

Kutlu, ayrıca; yapım çalışması süren Ercümet Batanay Caddesi’nden, Bahçeler mevkiinde E5 ile karayolu bağlantısının yapılacağını belirtti.

CAMİLERİN YAPI STOKLARININ SIKINTILI

Hayvan hakları nedeni ile başıboş hayvanlara müdahalenin sınırlı olduğunu, engeller nedeniyle barınak yapamadıklarını kaydeden Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, vatandaşların şikayetlerine cevaben, okul önlerindeki trafik güvenliği için okul zabıtası uygulaması başlattıklarını belirtip, bölgedeki camilerin yapı stoklarının sıkıntılı olduğunu ifade etti.

Mahalledeki hırsızlık olaylarına dikkat çeken, polis karakolu yada polis noktasının mahallelerine gelmesini talep eden mahalle sakinlerinin dile getirdikleri sorunlar arasında; inşaat malzemesi, kum çakıl ve mikser kamyonlarından dökülen betonların kirlilik yarattığı, su baskını yaşanan bahçe katlarına çözüm talebi, günlük kiralık evlerin çevre ve komşularda ahlaki kaygıya neden olduğu yer aldı.

GÜNLÜK KİRALIKLARA TERÖR BAĞLANTISINDAN ÖZEL İLGİ

Son olarak konuşan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, günlük kiralıklarla terör bağlantısı nedeniyle özel olarak ilgilenildiğine dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ