logo

Kent Konseyi Öncülüğünde Ataşehir’den Türkmenler Yardım

Kent Konseyi Öncülüğünde Ataşehir’den Türkmenler Yardım

Atasehir_kent_konseyi_kerkuk_turkmen_yardim _ 1Ataşehir Kent Konseyi tarafından Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir’deki dernekler arcılığı ile toplanan malzemelerin olduğu 3. etap yardım TIR’ı Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi tarafından Ataşehir’deki dernekler arcılığı ile 3. kampanyada toplanan 31 TIR yardım Kerkük’te Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

SIRA TÜRKMENLERDE

Ataşehir Kent Konseyi, IŞİD zulmünden kaçan ve Güneydoğudaki kamplarda yaşayan Kürtler ve  Ezidilerden sonra ve Türkmenlere de yardım elini uzattı. Ataşehir kent konseyi tarafından son kampanyada toplanan 1. TIR dolusu yardım gümrükleme işleminin ardından Türkmenlere ulaştırılmak üzere Kerkük’e gitmek için yola çıktı.

IŞİD zulmünden kaçan ve Güneydoğudaki kamplarda yaşayan Ezidi ve diğer mültecilere yardım için başlattığı yardım kampanyası yürüten Ataşehir Kent Konseyi, 3.’sünü düzenlediği yardım kampanyasında Ataehir’deki dernek ve STK’lar ve diğer kurumlar ile birlikte duyarlı vatandaşlardan toplanan malzemeleri taşıyan yardım TIR’ı Türkmenlere gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta Kürtlere ulaştırılmak üzere 2 TIR yardımı gönderip ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştıran Ataşehir Kent konseyi son olarak işbirliği yaptığı dernek, birlik, federasyon ve STK’lar aracılığı ile toplanan 1 TIR malzemeyi Diyarbakır ve Mardin – Kızıltepe Kent Konseyleri ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Ezidilerin yaşadığı kamplara göndermişti.

Kampanya Ataşehir Kent Konseyi’nin Öncülüğünde

Ataşehir’de Kent Konseyi’nin öncülüğündeki kampanyada toplanan gıda, giyecek, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, tıbbi malzeme ve benzeri ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım malzemeleri ayrım yapılmadan bölgedeki terör mağduru halkalara gönderiliyor.

Türkmenlere iletilmek üzere Kerkük’e gitmek üzere yola çıkan yardım TIR’ının yolcu edildiği tören sırasında basın açıklaması yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Turgut, düzenledikleri yardım kampanyasında hiçbir ayrım yapmadan, terör tehdidi altında ve zor durumdaki bölge insanlarına yardım etmek istediklerini; Suruç’a gönderilen TIR’larla Kürtlere, Mardin Kızıltepe’ye gönderilen TIR’larla Ezidilere ve son olarakta Kerkük’e gönderilen TIR’lada Türkmenlere yardım eli uzatarak Ataşehirlilerin terör tehdidi altındaki bütün halkalar yardımda birleştiklerine dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ