logo

Kılıçdaroğlu “Geleceği 4 Aşamayla İnşa Etmeliyiz”

Kılıçdaroğlu “Geleceği 4 Aşamayla İnşa Etmeliyiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy’de düzenlenen “Aydınlanma ve Atatürk Devrimleri Çalıştayı”nda “Toplumda 4 aşamalı gelecek inşası” gereğini vurguladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanlığı tarafından Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Aydınlanma ve Atatürk Devrimleri Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, 4 aşamalı bir geleceği inşa etmenin gerekliliğin altını çizerek “4 aşamalı geleceği toplumun önüne koymalıyız. Kadını erkeği, yaşlısı genciyle bunun mücadelesini vermeliyiz” dedi.

Cumhuriyeti, devrimleri, Mustafa Kemal’i, arkadaşlarını, onları şükranla yad etmek ve onların bize bıraktığı mirası ileriye taşımak hepimizin ortak görevi olduğunu kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Atatürkçülüğü iki temel eksen üzerinde değerlendirdiğinin altını çizerek, “Birincisi, Gazi Mustafa Kemal diyor ki, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” Kendi ülkemde, kendi bayrağımın altında özgürce yaşamak istiyorum. İkincisi, o daha önemli bana göre; diyor ki, “Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça biz bağımsızlığımızı koruyamayız” diyor. Bir; özgür irade… İki; üretim. İkisini yan yana getirmemiz gerekiyor. Mustafa Kemal’in bize miras bıraktığı bu iki eksen üzerinde ilerleyebilirsek Türkiye’yi çağdaş uygarlığa kavuşturmuş oluruz” diye konuştu.

TARİHTEN DE DERS ÇIKARARAK GELECEK İNŞA EDİLMELİ

Gelecek ufku çizerek topluma umut vaat etmek zorunda olduklarının altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  tarihten de ders çıkararak geleceğin inşa edilmesi gereğine vurgu yaparak; Nasıl bir gelecek olmalı? Sorusunu yönelterek; “Dört aşamalı bir geleceği toplumun önüne koymalıyız kadını – erkeğiyle, yaşlısı – genciyle. Ve hep birlikte bunun mücadelesini vermeliyiz” dedi.

GELECEĞİN İNŞA EDİLMESİ İÇİN GEREKLİ DÖRT AŞAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarihten de ders çıkararak geleceğin inşa edilmesi için gerekli dört aşamayı; demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, kadın – erkek eşitliği üreten Türkiye güçlü bir sosyal devlet dördüncü ve önemli bir halka, sürdürülebilirlik” olarak sıraladı.

ATATÜRK’ÜN BAŞLATTIĞI MÜCADELEYİ SÜRDÜREMEDİK, TIKANDI

Dördüncü ve önemli bir halkanın sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, sürdürebilirliliğin yolunun da eğitimden geçtiğinin altını çizerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı mücadeleyi sürdüremedik, tıkandı. Sürdüremezseniz tökezlersiniz ve bir yerde kalırsınız. Dolayısıyla sürdürülebilirliği de sağlamamız lazım. Bunun da yolu yine eğitimden geçmektedir. Eğer biz bunları yapabilirsek ve bunları anlatabilirsek, sadece kendi komşularımıza değil tanıyalım, tanımayalım herkese anlatabilirsek, daha güzel bir Türkiye’yi inşa edebiliriz. Barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye’yi inşa edebiliriz. Eğer bugün siyaset dar alana hapsedilmişse, etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılıyorsa, gidilen bu yol bizim öngördüğümüz hedefleri kısıtlayan bir yoldur” diye konuştu.

4 AŞAMALI GELECEĞİ İNŞA HEDEFLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  4 aşamalı bir geleceği inşa etme sürecini kat etmenin unsurlarını ise şöyle açıkladı; “Demokrasi birinci sınıf demokrasi. Üreten Türkiye, güçlü Türkiye, üniversiteleri bilgi üreten Türkiye, çiftçinin tarlada çalışıp ürettiği bir Türkiye, sanayicinin ürettiği bir Türkiye, her alanda, düşünce dahil her alanda üreten bir Türkiye. Üçüncüsü güçlü bir sosyal devlet, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı, barışı sağlayacağımız temel yol güçlü bir sosyal devletten geçiyor, güçlü bir sosyal devlet. Dördüncüsü sürdürülebilirlik. Bu hedefleri ortaya koyduğumuz zaman Türkiye çağdaş uygarlığı kısa süre içinde yakalar.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ