logo

Kızılay 1000 Çocuğu Giydirme Projesi Teslimatını Yaptı

Kızılay 1000 Çocuğu Giydirme Projesi Teslimatını Yaptı

Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin 1000 çocuğu giydirme projesinin teslimatları Türk Kızılay Derneği Ataşehir Şubesi binasında dernek temsilcilerine yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de il dernekleri işbirliğiyle gerçekleştiren Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin 1000 çocuğu giydirme projesinin teslimatların Türk Kızılay Derneği Ataşehir Şubesi binasında gerçekleşti.

Sadi Özata başkanlığındaki organizasyon komitesi tarafından gerçekleştirilen Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin sosyal sorumluluk ayağı olan 1000 çocuğu giydirme projesinin teslimatında konuşan Tuz Medya sahibi Himmet Kaya, Ataşehir’in mozaiğini oluşturan 22 il derneği birlikte hareket ettiklerini kaydederek, “Ataşehir’deki 22 il derneği projede yer aldı. Ataşehir’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali, eksik ve hatalarımıza rağmen gerçekten zihinlerimizde iz bırakan bir projeydi.  O projede yer alan, emek veren başta Kızılay, Yeşilay ve Engelliler Denek Başkanlarımıza ve projede yer alan 22 il dernek başkan ve yöneticilerine biz Tuz Medya olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Kan bağışında Ataşehir’de başarısız olduklarını kaydeden Türk Kızılay Derneği Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, Ataşehirlilerden kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını beklediklerinin altını çizerek, “Bu başarısızlık Ataşehir’in hatası. Projenin uygulamasında bazı arkadaşlarımızın da noksanlıkları var. Gerçekten Genel Merkez ve kan ekiplerimize karşı çok mahcup olduk. İnşallah Ataşehir ‘Kan vermenin’ ne anlama geldiğini düşünür, anlar ve uygular. Ataşehir ekonomik açıdan zengin bir yer. Fakat yardım noktasında çok zayıf kalıyor. Bunun için üzgünüz. Ataşehir bunun daha fazlasını yapar. Maalesef bu konuda başarısızlık var” diye konuştu.

Eksikliklere rağmen iyi bir etkinlik olduğunun altını çizen Kızılay Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ataşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, kan bağışı konusunda Ataşehirlileri daha duyarlı olmaya davet ettiği konuşmasında; “Her şeyin bir ilki var. Sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Eksiklerin olmasına rağmen iyi bir etkinlik oldu. Kan verme konusunda ilk kanı ben verdim. Sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarımız verdi. Bu konuda insanlarımız duyarsız davrandı. Kan aramadan kanın önemini kimse anlamaz. Kanın ne kadar önemli olduğunu ve kanında insanlarda mevcut olduğunun bilincine varılması gerekir. Bu bir sosyal projeydi. Bence amacına ulaştı. İnsanlarımız bir araya geldi. Kaynaştılar ve yeni dostluklar kurdular. Bir şehir kültürü oluştu. Gelecekle ilgili birlikte güzel projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum ” ifadelerine yer verdi.

Dernek olarak örf ve adetlerini tanıtarak temsilcisi oldukları bölgelerin tanıtımını yaptıklarını kaydeden Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kemal Aldoğan, projeyle birlik ve beraberliğin teşvik edildiğini kaydederek, “Biz bu Festivalde birkaç şeyi başardık. Ülkemizde birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız var. Dernekler olarak örf ve adetlerimizi burada hayata geçirdik, tanıtımını yaptık. Birbirimizi yakından tanıma fırsatını bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kızılay başkanımıza çok teşekkür ederim. Yardımlarımdan dolayı çok duygulandım. Bu soğuk havada çocuklarımızın içi ısınacak. Bu hayırlara sebep olmakta bizler için önemli. Bu birlik ve beraberliğin devamını diliyorum” dedim.

Dernekleri adına konuşarak düşüncelerine dile getiren diğer il dernek başkanları, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini dileyip,  kan verme konusunda zayıf kaldıklarını kabul ederek, yeni bir Kan Bağış kampanya talebinde bulundular.

Sembolik teslim tören,inin gerçekleşmesinden sonra Kızılay Derneği’nin hazırlamış olduğu giyim kolilerini ihtiyaç sahibi çocuklara iletmek üzere ilgili dernek temsilcilerine imza karşılığı teslim edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ