logo

Kızılay Haftası’nda Bilinçlenin!

Kızılay Haftası’nda Bilinçlenin!

kizilay_haftasi_kan_bagisTürk Kızılayı, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Kızılay Haftası’nda kan bağışına ve sosyal yardım hizmetlerine dikkat çekiyor. Kızılay Haftası Kutlanıyor.

146 yıldır faaliyetlerini aralıksız sürdüren Türk Kızılayı, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Kızılay Haftası’nda kan bağışına ve sosyal yardım hizmetlerine dikkat çekiyor.

1868’den bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda, hiçbir ayrım gözetmeksizin insanların acısını hafifletmeye çalışan Türk Kızılayı, Türkiye’nin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur.

Türk Kızılayı, kan, ilk yardım, afete müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.

Türkiye’de meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olan Türk Kızılayı, yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletiyor. Halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olan Türk Kızılayı, Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir.

Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay Haftası olarak kutlanıyor. Kızılay Haftası’nda Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak farkındalık yaratılıyor.

Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılıyor, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenleniyor.

Derleyen: Burcu KASARCI / İstanbul Ajansı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ