logo

Konak Kadın Futbolunda Şampiyonluğu 3’ledi

Konak Kadın Futbolunda Şampiyonluğu 3’ledi

atasehir_konak_final_kupa2014 – 2015 Kadınlar 1 Futbol Ligini eşit puanla tamamlayan Ataşehir Belediyespor ile Konak Belediyespor arasındaki final maçının galibi Konak lig şampiyonu oldu.

Recep kenan / itvhaber.com

TFF Kadın Futbol 1. Ligi 2014 – 2015 sezonunu 50’şer puanla ilk iki sırada tamamlayan Ataşehir Belediyespor ve Konak Belediyespor’un arasında oynanan sezon şampiyonunu belirleyen final mücadelesi 24 Nisan Cuma günü İzmit İsmetpaşa Stadı’nda Saat 14.00’te başladı.

Şmpiyonluk mücadelesi yapan takımlardan Konak Belediyespor 3 gün önce final oynanacağı İzmit’e gelerek kampa girdi.

Yöneticilerden; Kulüp Başkanı Selahattin Kaya ve Murat Ülkü, antrenör Bahtiyar Topal  ile Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen’in de aralarında bulunduğu Ataşehir Belediyespor kafilesi İsmetpaşa Stadı’na maçtan 1 saat önce geldi.

Final İzmit İsmetpaşa’da Oynandı

TFF Kadın Futbol 1. Ligi 2014 – 2015 sezonunu şampiyonunun belirleneceği final maçı İzmit İsmetpaşa Stadı’nda Saat 14.00’te başladı. Dengeli bir futbolun oynandığı maçın ilk yarısının 32’nci dakikasında girdiği mücadelede sakatlanan Konak Belediyespor oyuncusu Raluca Sarhge (25) oyndan çıkmak zorunda kaldı.

Konaklı oyuncuların baskı kurdukları giderek artırdıkları maçın ilk yarısı gölsüz tamamlandı.

İkinci yarıya baskılı bir oyunla başlayan Konak Belediyespor, Kalecileri Ezgi’nin kırmızı kart cezası nendi ile emanet ettiği Bilgesu’nun koruduğu kalede ilk golü gördü. 55’nci dakikada kaydedilen maçın ilk golü Yağmur(55)’un sol korner köşesine yakın bir noktadan yaptığı atışla geldi.

İkinci golün 62’ci dakikada Cosmina Dusa (18) tarafından kaydedildiği final maçında zaman zamna tansiyon yükselerek oyuncular arasında tartışmalar çıktı. Merve Aladağ (20) ve  Yaşam Göksu (10)’nun kırmızı kart cezası laraka oyun dışı kaldığı maç 2 – 0 skorla tamamlanınca TFF Kadın Futbol 1. Ligi 2014 – 2015 sezonunu şampiyonu Konak Belediyespor oldu.

Konak Uefa Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde

Karşılaşmayı 2 – 0 galibiyetle tamamlayarak TFF Kadın Futbol 1. Ligi 2014 – 2015 sezonu şampiyonu olan Konak Belediyespor 2015 – 2016 sezonunda UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Ligler tarihinde ilk olarak ikinci olan takımın da kupa ile ödüllenildiği final maçı sonrası madalya ve kupaları törenle verildi.

Kupalar TFF Gelişim Ligleri Koordinatörü Erdem Or’dan

Statü gereği averaja bakılmadığı ve aynı puanla tamamlayan iki takım arasında oynanan final maçı ile belirlendiği şampiyonluk maçı sonrası şampiyon Konak Belediyespor ve lig ikincisi Ataşehir Belediyespor’a Türkiye futbol Federasyonu Gelişim Ligleri Koordinatörü Erdem Or tarafından verildi.

Son dönemde kadın futbolu için çok doğru işler yapıldığının daha iyiye gidildiğinin atını çizen TFF Gelişim Ligleri Koordinatörü Erdem Or yaptığı açıklamada, statü gereği oynanan ekstra maçla şampiyon takıma kupasının verildiğini, lig ikincisi takıma da teselli kupasının verildiğini, 2015 – 2016 kadın futbol 1. Liginin okulların açılması ile başlayacağını söyledi.

Ataşehir Belediyespor İlk Onbiri:

Bilgesu, Sevinç (K), Medine, Reyhan, Çiğdem, Emine, Lütfiye, Damla, Hanife, Fatma, H. Bahar

Konak Belediyespor İlk Onbiri:

Fatma, Didem Karagenç, Esra, Didem Taş, Berna, Yaşam, Gülbin, Raluca, Yağmur, Ebru, Cosmina

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ