logo

KÜLTÜRLERİN DAYANIŞMA FESTİVALİ SEVCAN ORHAN’LA BAŞLADI

KÜLTÜRLERİN DAYANIŞMA FESTİVALİ SEVCAN ORHAN’LA BAŞLADI

Ataşehir’deki STK’ların katıldığı I.Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivalini Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Sadi Özata başlattı.

Ataşehir’de 25 derneğin el ele vererek başlattığı I.Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali büyük bir coşkuyla başladı. 8 gün sürecek olan festivalin birinci gününde binlerce kişi Nazım Hikmet Parkı’na akın etti. Davullar zurnalar çalındı, yüzlerce kişi omuz omuza verip halay çekti. Büyük coşku, Sevcan Orhan’ın konseriyle de zirveye ulaştı.

“El ele hep güzele” sloganıyla düzenlenen festivale Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Semih Kayhan, İlhami Yılmaz, Kalender Özdemir, Ataşehir Birlik Platformu Başkanı Osman Arıkan, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük coşku, derneklerin kortej yürüyüşüyle başladı. Nazım Hikmet Parkı girişinden başlayarak protokol alanına kadar süren yürüyüşe katılımcılar alkışlarla destek verdi. (SİYAD) Sinop İli İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği halkoyunları ekibinin gösterisiyle renklenen festivalin açılış konuşmasını Festival sözcüsü gazeteci Himmet Kaya yaptı. “Doğduğun yer mi? doyduğun yer mi? diye sorarlar. Biz bunun ikisini de gerçekleştirmek için buradayız.” diyen Kaya festivalde yer alan bütün dernek başkanlarını sahneye çağırarak el ele verip birlik mesajı verdiler.

Festivalin gerçekleşmesinde ve halka duyurulmasında basın emekçilerinin de büyük katkısı oldu. Kaya, desteklerinde dolayı meslektaşlarını da sahneye çağırarak kendilerine teşekkür etti.

“DOĞDUĞUMUZ YERİ UNUTMADIK”

Daha sonra kürsüye çıkan Festival Komitesi Başkanı Sadi Özata, bu etkinliğin Tüm Türkiye’ye örnek olacağın söyledi. Özata sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler Anadolu’nun çeşitleri bölgelerinde yaşayan ve yıllar önce iş için, eğitim için İstanbul’a koşup gelen kişileriz. Buraya gelip iş sahibi olduk, eğitim aldık ama hiçbir zaman doğduğumuz yeri unutmadık. Unutmamak için de dernekler kurup çeşitli etkinlikler düzenledi ancak bunlar tek bir ilin etkinliği oluyordu. Biz ise Ataşehir’in kültürel yapısını düşünüp bütün il derneklerini kapsayacak bir etkinlik düzenlemek istedik. Bunu tüm il dernekleriyle başardık ve şimdi sizlere takdim ediyoruz. Ben inanıyorum ki bu etkinlik diğer tüm ilçelere hatta tüm Türkiye’ye örnek olacak ve onlar da tüm kültürleri bir araya getirecek.”

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYEDEN FESTİVALE BÜYÜK DESTEK

Program da konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz da bu festivalle Türkiye’de var olan mozaiğin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Yılmaz bu büyük etkinliği düzenleyen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulun bugünlerde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi. Karamehmetoğlu, “Bir millet; maddi, manevi, kültürel alanda kenetlenince birlik ve beraberlik tam anlamıyla ortaya çıkıyor. Bu birlik ve beraberlikten de kuvvet doğuyor ve ülkemiz daha da güçleniyor. Gerçekleştirilen bu festival buna güzel bir örnek. Ben böyle bir festivale destek veren herkesi tebrik ediyorum” dedi.

KATILIMCILAR KONSERLERLE ÇOŞTU

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından toplu halk oyunları gösterisine geçildi. Sahneye çıkan il folklor grupları bir birinden güzel figürler sergiledi. Daha sonra sahneye çıkan İbrahim Yılmaz söylediği türkülerle katılımcıları coşturdu. Festival coşkusu ünlü sanatçı Sevcan Orhan’laysa zirveye ulaştı. Alanı dolduran binlerce kişi hem ünlü sanatçının bir birinden güzel türkülerine eşlik etti, hem de omuz omuza verip saatlerce halay çekti.

Katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan ünlü sanatçıya Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, konser sonunda çiçek ve plaket takdim etti.

Erzurum Vakfı Kadın Kolları da bu büyük organizasyonda emeği geçen festival koordinatörü gazeteci Eylem Aydoğdu’ya çiçek verdi.

STATLARA YOĞUN İLGİ

Festival kapsamında Nazım Hikmet Parkı’na yaklaşık 150 tanıtım standı da kuruldu. Festivalde yer alan derneklerin de bulunduğu çadırlarda illerin tanıtımı yapılıyor. Festivalin ilk gününde vatandaşlar stantlar büyük ilgi gösterdi. Çadırları tek tek gezen vatandaşlar hem yöresel yemekleri tattı hem de memleket hasreti giderdi.

FUTBOL TURNUVASINDA İLK MAÇLAR OYNANDI

Festival kapsamında düzenlenen futbol turnuvası da Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan’ın topa ilk vuruşuyla başladı. İlk maçlarda 9 takım karşı karşıya geldi. Dostluk içerisinde sürdürülen turnuvanın çeyrek finali Cumartesi günü oynanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ