logo

‘Kutu Kutu Pense’de Çocuklara Tasarımla Çevre Bilinci

‘Kutu Kutu Pense’de Çocuklara Tasarımla Çevre Bilinci

Atasehir_kuktu kutu penseMondi, Tire Kutsan ve ÇEVKO Vakfı’nın işbirliği, Ataşehir Belediyesi ve Adıgüzel Eğitim Kurumları’nın katkılarıyla gerçekleştirilen “Kutu Kutu Pense” etkinliğinde tasarımla çevre bilinci oluşturuldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda; Mondi, Tire Kutsan ve ÇEVKO Vakfı’nın işbirliğiyle Ataşehir Belediyesi ve Adıgüzel Eğitim Kurumları’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen “Kutu Kutu Pense” isimli sosyal sorumluluk projesi ile 6-12 yaş arası çocuklar geri dönüşümün önemini tasarım kavramıyla tanışarak öğrendiler.

23 Nisan Çarşamba günü 11:00 – 16:00 saatleri arasında Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda “Kutu Kutu Pense” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında; etkinliğe katılan çocuklar masa başında origami mantığıyla düz kartonları belirtilen yerlerden katlayarak kumbara haline getirdiler.

Katladıkları kartonlardan kumbara yapan çocuklar, yaptıkları kumbaraların üzerlerini pastel boyalarla boyayarak kumbaraların üzerine çevre bilinciyle ilgili aklına gelen ilk mesajı yazdılar. Hem gönüllerince eğlenen hem, tasarlamayı öğrenen, hem de tasladığını gerçekleştirirken atığı dönüştürmeyi öğrenen ve çevre bilinci oluşan çocuklar kendi yaptığı kumbaraları evlerine götürdüler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ