logo

Levent Akçay’dan Sarı Siyah’ın Öyküsü

Levent Akçay’dan Sarı Siyah’ın Öyküsü

sari_siyah_Yönetmeni ve oyuncusu olan Dr. Levent Akçay’ın Çanakkale Savaşı’na gönüllü olarak katılan 50 İstanbul Sultanisi’nin hikayesini anlattığı film Sarı Siyah yakında vizyona giriyor.

Recep Kenan/ itvhaber

Yusuf Güney, Burcu Binici’nin başrol oynadığı Dr. Levent Akçay’ın yönetmeni ve oyuncusu olduğu, Mehmet Şeylan tarafından senaryolaştırılan;  1915 yılında Çanakkale savaşına gönüllü olarak katılan 50 İstanbul Sultanisi’nin hikayesinin anlatıldığı film, sinema severler ile buluşmak için gün sayıyor.

Sarı Siyah sinema filmi vizyon için gün sayıyor. 7 Haziran 2013’te sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yoğun bir çalışmanın içinden çıkan filmin yapımcısı ve aynı zamanda yönetmeni olan Dr. Levent Akçay bu filmde oyunculuğuyla da yıldızlaşıyor ve adeta büyülüyor. Sarı Siyah 1915 yılında Çanakkale savaşına gönüllü olarak katılan 50 İstanbul Sultanisi’nin hikayesini anlatıyor.

15 yıllık bir birikimin öyküsü. Sarı Siyah renkleri iman gücüyle yoğrulmuş milli ruhumuzun sembolüdür. Kur’an sesleri arasında bir kanlı savaşın melodisidir. İstanbul Sultanisi’nin cesareti, azmi, merhameti, vatan ve millet sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık tutkusudur. Sarı Siyah Çanakkale Boğazı’nın yamaçlarında, Gelibolu’nun bayırlarında, Kanlısırt’ta silinmek istenen bir milletin diriliş öyküsüdür. Aynı zamanda bugün inşa etmeye çalıştığımız birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının başlangıcıdır.

Maskeli Yapım tarafından 2012 yılında çekimine başlanan SARI SİYAH sinema filminin oyuncu kadrosunda önemli isimlerde var. Yusuf Güney, Burcu Binici başroller arasında. Senaryosunu Mehmet Şeylan’ın kaleme aldığı, sinema filminin görüntü yönetmenliğini Turgut Ural, müziklerini ise Can Sanıbelli yaptı. Filmin dağıtım aşamasında da Özen Film yer alıyor.

Sarı Siyah Sinema Film Müzikleri Albüm Oldu

Yönetmenliğini Dr.Levent Akçay’ın yaptığı Sarı Siyah sinema filminin soundtrack albümü çok yakında müzik raflarında ve tüm müzik portallarında yer alacak. İlkkez bir soundtrack albümü beyazperdeden önce müzik severlerle buluşuyor. Nisan 2013’de yayınlanacak albüm Ütopya Müzik etiketi ile yayınlanacak ve bu albümde filmin başrol oyuncusu Dr. Levent Akçay sözü ve müziği anonim olan Gesi Bağları şarkısını kendisine has yorumuyla seslendirdi. Bu albümün ilk klibi de Gesi Bağları adlı şarkıya çekildi. Klip önümüzdeki haftalarda tüm müzik kanallarında yaynlanmaya başlanacak. Albüm Dr.Levent Akçay, Gürkan Erdoğan ve Can Sanıbelli gibi sanatçıların imzasını taşıyor. Albümün İkinci Klibi ise eşsiz yorumuyla Gürkan Erdoğan’ın Öldür beni adlı şarkısına çekilecek.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ