logo

M.NAİM YAĞCI “MİLLETİN İRADESİ ESAS OLUYOR”

M.NAİM YAĞCI “MİLLETİN İRADESİ ESAS OLUYOR”

16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuda “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi”nin oylanacağını belirten Av.Mustafa Naim Yağcı, yeni sistemde milletin iradesinin esas olacağını kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

18 maddelik anayasa değişikliği referandumu ile “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi”ne geçişin oylanacağını kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, değişiklikle ön görülen sistemin, Türkiye’ye özel daha kapsamlı bir hükümet sistemi olduğunu ifade etti.

NAİM YAĞCI BASINLA BULUŞTU

Basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumu ve anayasa değişikliği ile ilgili düşünce ve görüşlerini Zübeyde hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’ndeki kahvaltılı basın toplantısında  basın mensupları ile paylaştı. Toplantıya, Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı Sinan Ayrancı, Ak PArti Meclis Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Dügün‘de katıldı.

Rejim değişikliği iddialarının doğru olmadığını ifade eden Türkiye Cumhuriyeti’nin rejiminin 1923’te üniter devlet ve demokratik cumhuriyet olarak belirlendiğini yapılan değişikliğinin hükümet sisteminde olduğunu kaydetti.

PARLAMENTER SİSTEMDE İSTİKRARSIZLIK YAŞANIYOR

Sıklıkla krizlerin yaşandığı parlamenter sistemde istikrarsızlığın yaşandığına dikkat çeken M. Naim Yağcı, dönemlerinde; Ahmet Necdet Sezer – Bülent Ecevit, Süleyman Demirel – Tansu Çiller, Turgut Özal ve Mesut Yılmaz aralarında yaşanan krizleri örnek göstererek, Bakanlara izin vermeyen dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in milletin önüne giderek hesap vermediğini, iddia etti. Ahmet Necdet Sezer ile aynı yetkileri kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diktatör olarak nitelendiğini kaydetti.

DÜZENLEMEYLE VESAYET ORTADAN KALKACAK

Yağcı, yapılan düzenleme ile vesayetin ortadan kalkacağını, bundan sonra kimsenin darbe dönemlerinde olduğu gibi sisteme ayar çekemeyeceğini ifade ederek, çeşitli dönemlerde başkanlık sistemi taleplerinin dile getirildiğini ancak bu günkü kadar uygun zaman ve zemin bulunamadığı veya kimsenin gündeme getirmeye cesaret edemediği, değişikliğin beklenen sistem değişikliği olduğunu, yapılan değişiklikle “milletin iradesi esas oluyor” ifadesine yer verdi.

MİLLİ İRADEYİ ESAS ALACAK

16 Nisan’da yapılacak referandumda milletin kendi geleceği ile ilgili kararını vereceğini kaydeden Naim Yağcı, referandumu milli iradeyi esas alacağı, kişilere bağlı olmayan, sisteme bağlı olan düzenleme geçekleşeceği için önemsediklerini ifade etti.

MİLLET HAKEM OLUYOR

Yeni sistemde milletvekillerinden bakan olamayacağı, bakanları Cumhurbaşkanı’nın dışarıdan atayacağının altını çizen Naim Yağcı, Meclis sadece yasama görevini yerine getireceğini, icraatın Cumhurbaşkanı ve bakanların sorumluluğunda olacağını belirtip, fesihle ilgili de; “Meclisi fesh ederek seçime götüren Cumhurbaşkanı kendisi de seçime gidiyor. Millet hakem oluyor. Oyun değerli olduğu bu sandıktır.  Kişiler fanidir, gelip geçicidir. Bu sistem geleceğin güçlü Türkiye’sini belirler” ifadelerine yer verdi.

YÜZDE 60 “EVET”

Muhalefetin yalan ve iftira üzerine kurulu propaganda yürütmekte olduğunu kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir’de “Evet” oylarının “Hayır”dan önde olduğunu, ülke genelinde yüzde 60 “Evet” oyu oranını yakalayacaklarını iddia etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ