logo

MADALYALI WUSHU SPORCULARINDAN ‘MEM’E ZİYARET

MADALYALI WUSHU SPORCULARINDAN ‘MEM’E ZİYARET

Gürcistan’daki Avrupa Şampiyonası’nda madalya alan HEM kursiyeri Wushu sporcuları, antrenör ve aileleri ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ı ziyaret etti.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursları kapsamında Ata İlkokulu’nda eğitimi verilen wushu, kung-fu kursiyeri 3 öğrenci ülkemizi temsilen Gürcistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ederek madalya aldı.

Gürcistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda dereceye girerek madalya alan öğrenciler Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Ertuğrul Bilican’ı ziyaret etti. Ziyarette Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş’ta eşlik etti.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılan Avrupa Şampiyonası’nda alanlarında dereceye girerek madalya alan Avrupa 2.’si Sude Sekin, Avrupa 3.’sü Gülenaz Coşkun, Avrupa 2.si Egemen Demir’i hocaları Muazzaz Skin ve velileri ile birlikte makamında kabul eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, sporcuları başarılarından dolayı kutladı.

Avrupa Wushu Şampiyonasında başarı ile mücadele ederek dereceye guruplarında dereceye giren sporculara ve veliler ile Wushu hocası Muazzez Sekin ile sohbet eden Ertuğrul Bilican, okullarda sporun yaygınlaştırılmasının hedefleri olduğunu, bu amaçla Halk Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim verldiğini kaydederek; “Wushu da yeni, farklı ve çok etkileyici bir spor dalı. Bu başarıların olması bizi mutlu ediyor. İnşallah dünya ve olimpiyat şampiyonaları da olacaklar. Artık hedefleri 2023 Tokyo olimpiyatları. Şuanda 3 tane Avrupa derecesi olan çocuğumuzla birlikteyiz. Biz, mütevazı imkanlarla ama aslında gönlümüzün geniş imkanlarıyla bu çalışmalara katkılarımızı sunuyoruz. Burada hocalarımızın, velilerimizin ciddi özverisi var. Bu başarılardan çok mutluyuz. Öğrencilerimizi ve ailelerini dolayı kutluyor, başarılarından dolayı hocamızı da tebrik ediyoruz” dedi.

Wushu sporunun eğitimini Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursları kapsamında Ata İlkokulu’nun spor salonunda veriyoruz. Yaş sınırı 7’den başlıyor. Kurslara genelde öğrenciler katılmakta. Wushuların modülleri var. Hayat Boyu Öğrenme kapsamında modül Wushu sporunun eğitimini veriyoruz” dedi.

uluslararası Wuhsu hakemi, Wuhsu Milli Takım antrenörü ve Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursları Wuhsu eğitmeni Muazzez Sekin Türkiye Okullar Arası Wuhsu şampiyonasında İstanbul şampiyonu olduğunu şampiyonadaki 5 kupadan 5’ini de Ataşehir’in aldığını belirtti.

Wuhsu Şampiyonasında kupaları Ataşehir’e getirdiklerini, başarılarını arttırarak sürdürmeyi amaçladıklarını kaydeden Muazzez Sekin, çalışma ortamı ve koşullarının güçlüklerine dikkat çekip, başarıların imkansızlıklar içinde yapılan çalışmalarla elde edildiğinin altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ