logo

‘MAHALLELERDE YUVALAR, KREŞLER KURUN’ DEDİM

‘MAHALLELERDE YUVALAR, KREŞLER KURUN’ DEDİM

İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası’nın açılışına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, darbeye de, diktaya da karşı olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası’nın açılışında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, darbeye de diktaya da karşı olduklarını, güçlü parlamenter sistem arzuladıklarını, iyi yetişmiş çocuklarla Türkiye’nin parlak olacağına inandığını kaydederek; Belediye başkanlarından bütün mahallelerde annelerin çocuklarını emanet edebilecekleri çocuk yuvaları, kreşler kurulmasını istediğini belirtti.

chp_yuva-3

TAM DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ

İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası’nın açılışında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, darbeye de diktaya da karşı olduklarının altını çizerek; “Biz hem darbeye, hem diktaya karşıyız. Tam demokrasiyi savunuyoruz. Darbe yapmak istediler. Hep birlikte karşı çıktık. Ama dikta yönetimine de karşıyız, tek adam yönetimine de karşıyız. Benim söylediğim doğrudur, ben istediğimi yaparım, ben istediğimi asarım, istediğimi keserim. Böyle bir şey yok demokrasilerde. Size şu sözü rahatlıkla verebilirim. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece demokrasiden asla bir adım kimse geriye atmayacaktır. Attırmayacağız!” diye konuştu.

chp_yuva-5

MAHALLELERDE ÇOCUK YUVALARI, KREŞLER KURUN DEDİM

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ilk ve tek Ekolojik çocuk yuvası olma özelliğini taşıyan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası’nın açılışıyla ilgili; “Belediyelerimize düşen görev var yapıyorlar. Bütün Belediye Başkanı arkadaşlarıma söyledim. Gecekondu bölgelerinden başlayarak bütün mahallelerde çocuk yuvaları kurun, kreşler kurun. Anneler rahatlıkla gelip çocuklarını emanet etsinler, böylece kent kültürünün kendilerine ne verdiğini öğrenebilsinler. Kadın rahatlıkla sokağa çıkmalı, caddeye çıkmalı, alışveriş yapmalı, sinemaya gitmeli, tiyatroya gitmeli. Ama şunu düşünmeli; çocuğum çocuk yuvasında güvenli ellerde. Bunu yapmamız lazım. Bütün belediye başkanlarımız bunu yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.

chp_yuva-4

GÜÇLÜ BİR PARLAMENTER SİSTEM HEPİMİZİN ARZUSU

15 Temmuz sonrası parlamentoda 4 partinin ortak imzaladığı metinde çok açık ve çok net güçlü bir parlamenter sistem ihtiyacı vurgulandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasını, “Kimse imzasını inkar eder noktaya gelmesin. Söz namustur, imza namustur. Güçlü bir parlamenter sistem hepimizin arzusudur. Darbeyi atlattık şimdi benim borazanım ötecek. Yok öyle bir şey, izin vermeyeceğiz!” ifadeleriyle sürdürdü.

chp_yuva-2

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İYİ YETİŞEN ÇOCUKLARLA PARLAK OLUR

Güzel çocuklarımızın türküsüyle başladık. Yine kız çocuklarımız keman çalıyordu” diyerek konuşmasına devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iyi yetişen çocuklarla Türkiye’nin geleceğinin de parlak olduğunu kaydederek; “Çocukların büyüdüğü, çocukların özgürce yaşadığı, gezdikleri, koştukları ve oynadıkları ve arada bir yaramazlık yaptıkları bir süreci izlemek hepimize keyif veriyor. Biz çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar iyi eğitim verirsek çocuklarımıza, Türkiye’nin geleceği o kadar parlak olur. Hani Mustafa Kemal Atatürk’ü düşünün, sadece ve sadece ülkenin geleceğini gençlere emanet etmiştir. Yani yeni yetişen kuşaklara emanet etmiştir. Yani iyi eğitim almış, çağdaş, dünyayı iyi sorgulayan kuşaklara emanet etmiştir. Biz çocuklarımızı bu anlayışla yetiştirmek zorundayız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ