logo

Mahmut Tanal, ‘Seçim Eşit Şartlarda Yapılmıyor’

Mahmut Tanal, ‘Seçim Eşit Şartlarda Yapılmıyor’

mahmut_tanal_secimCHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Adayı Mahmut Tanal, tarafsız olması gereken Erdoğan’ın krizlerin sorumlusu olacağını seçimin adil yapılmadığını söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Türkiye’de seçimlerin eşit şartlarda yapılmadığını söyleyen CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Adayı Mahmut Tanal, tarafsız olması gerekirken Türkiye’de bundan sonra oluşabilecek tüm krizlerin sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın olacağını söyledi.

Tanal “Seçim kanunu uyarınca İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen yerler dışında afiş ve pankartların asılmaması gerekirken, siyasi iktidar seçim yasaklarını delerek kamu kurumlarına dahi afiş ilanları vs. basmakta” ifadelerini kullanarak seçimin adil olarak yapılmadığını iddia ediyor.

TRT’de CHP’nin İlanları Yasaklanmakta

TRT’nin CHP reklamına uyguladığı yasağa dikkat çeken CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Tanal; “Bunlar seçimin adil ve adaletli yapılmasını engelleyen, sonuçları değiştirebilecek olan hususlardır. Şu anda seçim çalışmaları başladığı için radyo, televizyonlarda ve TRT’de eşit ilan ve reklam verilmemekte. Hatta cumhuriyet Halk Partisi’nin ilanları yasaklanmakta. Halbuki yasa; parasını veren reklamını verir diyor. Buna rağmen bu yapılmamakta. Adaletli bir seçim yapılmadığı halde bu durumu sonuçları delerek, kazanarak iktidara geleceğiz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ