logo

MAHMUT YÜRÜK; “CHP YOLDAN ÇIKMIŞ PARTİ”

MAHMUT YÜRÜK; “CHP YOLDAN ÇIKMIŞ PARTİ”

chp_atasehir_mahmutAk Partili Mahmut Yörük, Ataşehir Belediye Meclisi görüşmelerinde CHP’yi yoldan çıkmış parti olarak niteleyerek, yoldan çıkmış bir belediye istemediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat ayı görüşmelerinde Ak Partili üye Mahmut Yörük’ün “CHP şu an yoldan çıkmış bir partidir. Burada da yoldan çıkmış bir belediyenin olmasını istemem. Lionsların fikri, zikri ihlâstan ve samimiyetten geçmiyor. Tamamen görüntü ve reklamdan ibarettir” sözleri tartışma yarattı.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, SADİ ÖZATA

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, SADİ ÖZATA

Başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında Şubat ayı 3. Birleşiminde toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri görüştü.

İSMAİL LEVENT “İMALATHANELERDE DENETİM YOK”

Gündem dışı söz alarak Ataşehir’de gıda imalathanelerinin denetimine değinen Ak Partili Üye İsmail Levent “İmalathanelerde denetim yönünden biraz sıkıntı var gibi. Çoktan beri denetimler yapılmıyor. Çevre düzenleme boyutu ile ilgili de sıkıntılar var.  Bu iki konuyu dile getirmek istedim” şeklinde konuştu.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İsmail Levent

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İsmail Levent

ATAŞEHİRLİ PAZAR GÜNÜ ÇALIŞANLARINDAN RAHATSIZ

Pazar günü çalışılmasından şikayetler geldiğini ifade eden AK Parti Meclis üyesi Mehmet Korkmaz; “Bazı mahallelerde inşaat firmaları hafta sonu çalışma yapıyorlar. Aşırı derecede şikâyetler alıyoruz. Pazar günü istirahat günü olması nedeniyle bu tür çalışmaların yapılmaması yönünde bir uygulama olursa iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca gıda ile ilgili belediyemiz bir laboratuar kurarak bir ilki gerçekleştirmesini öneriyorum” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, MEHMET KORKMAZ

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İlhami Yılmaz, Abdullah Der

YILMAZ, ÖNERİLERİ DİKKATE ALACAĞIZ

AK Partili meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Ak partili üyelerden gelen önerileri dikkate alacaklarını kaydederek; “Bu öneriler için teşekkür ediyorum. İlçelerde Laboratuar kurulması yasal anlamda mümkün görünmüyor. Ancak ekiplerimizle gerekli denetimleri yapıyoruz. Bu uyarıları dikkate alarak denetimlerimizi daha sıklaştıracağız. İnşaat firmalarının Pazar günü çalışmalarında biz de sıkıntılar yaşıyoruz. İmkân ve yetkilerimiz dâhilinde çalışmaları kontrol etmeye çalışacağız” dedi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündeme geçilerek, gündemdeki maddelerin görüşülmesine başlandı.

İlk üç maddede yer alan raporlar üzerinde görüşmeler sonrasında yapılan oylamada komisyondan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

4.Maddenin görüşmesine geçildi. Bu maddede yer alan Lions Derneği’nin çalışmalarında belediyenin paydaş olma protokolü için yeki istemi tartışmalar yaşandı.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, MAHMUT YÖRÜK

BEYNİ İÇERDE, AKLI DIŞARIDA VE PARALEL BİR ÖRGÜT

4.Madde hakkında görüşler belirtmek üzere söz alan AK parti Meclis Üyesi Mahmut Yürük; “Belediyemizin bu Lions Derneği ile aşina oldu çok fazla. çok samimi, ihlaslı bir dernek, kuruluş olduğuna şahsen ben inanmıyorum. Bunları Kobani’ye yardımda görmüyoruz. Bunları Suriye’ye yardımda görmüyoruz. Bosna’ya yardımda görmüyorsunuz. 118 ülkeden biri olan Lions Derneği, beyni içerde, aklı dışarıda ve paralel bir örgüt. Anımsarsanız; “FETO” diye bir örgüt var. Bunlar asırlardır çok kibarca, nazikane yapıyorlar. Yaptıkları yardımlarla sürekli masum gözükmeye çalışırlar. Bunların faaliyet göstermesinin Ataşehir’e hiçbir katkısı, faydası yok. Ataşehir Belediyemizin bu tür kurumlara hiç ihtiyacı yok. Dolayısıyla bunların reklam edilmesine karşıyım” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, MAHMUT YÖRÜK

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, MAHMUT YÖRÜK

CHP’NİN LİONSLARLA BU AŞKINI TASVİP ETMİYORUM

Uluslar arası bir örgüt olarak nitelediği Lions Derneği’nin faaliyet gösterdiği 118 ülkecen birinin de Türkiye olduğunbu iddia eden Mahmut Yörük; görüşlerin şöyle açıkladı: “118 ülkeden biriyiz. Enternasyonal örgüt bu… Bu uluslar arası bir örgüttür. Ulusal bir örgüt değil. Bu açıdan CHP’nin Lionslarla bu aşkını tasvip etmiyorum. Çünkü bu partinin kurucusu Mustafa kemal Atatürk, en büyük savaşını Masonlara karşı vermiştir.

CHP, “YOLDAN ÇIKMIŞ BİR PARTİ”

Bu anlamda CHP’nin ulusalcılığı bir tarafta kalmıştır. Zaten parti içindeki sıkıntılarda da görüyoruz. Birisi; çerçevedeki Mustafa Kemal Atatürk’ünü atar çöpe… Birisi; isim veremem, arkadaşımı ispiyon edemem der. Dolayısıyla CHP yoldan çıkmış bir parti. Burada da yoldan çıkmış bir belediye olsun istemem.  Lionsların fikri, zikri ihlâstan ve samimiyetten geçmiyor. Tamamen görüntü ve reklamdan ibarettir. Bu vesileyle komisyonumuz buna ret vermiştir.”

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İLHAMİ YILMAZ

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İLHAMİ YILMAZ

MAHMUT YÜRÜK ARKADAŞIMIZ KENDİSİ YOLDAN ÇIKMIŞ

Ak Partili Üye Yörük’ün CHP’yi hedef alan sataşmasına cevap veren CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz; “Herkesin düşüncelerine saygımız ve hürmetimiz sonsuz. Ancak, Mahmut Yürük arkadaşımız sevdiğimiz arkadaşımız. Kendisi yoldan çıkmış olacak ki; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ni yoldan çıkmış bir parti olarak görmesinin esemesini okumak bir zaruret ve hakikatten kendisini başka türlü görmek aklımdan geçiyor. Her parti içersinde bir takım çalkantılar olabilir. Ama, bir belediye meclisin de bu konuların gündeme gelmesi doğru değil ve de yeri değil. Bu günlerde kendi partisinin içerisinde de farklı söylemler ortaya çıkmakta. Biz bunları ifade etmek istemiyoruz. Sayın Bülent Arınç’ın söyledikleri ve basında yer alan birtakım şeyleri burada söylemek istemiyorum. Çünkü o bizim görevimiz değil. Bu konuları burada konuşmanın gereği yok” diye konuştu.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İLHAMİ YILMAZ

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İLHAMİ YILMAZ

İLHAMİ YILMAZ; “MÜRACAAT KAYMAKAMLIK MARİFETİYLE”

“Sonuçta Lions’ta bir dernektir” diye sözlerine devam eden İlhami Yılmaz, kaymakamlıktan alınan izinle kendilerine gelen müracaatın olduğuna dikkat çekerek; “Lions Derneği Ataşehir kaymakamlığına müracaatlarını yapmışlar ve 24/12/2015 tarihinde müracaatları bize intikal etmiştir. Kaymakamlık marifeti ile bize gönderilmiştir. Dolayısıyla sonuçta burada bir protokol yapılacaktır. Protokolda yer alan bir takım şeyler; ilçe sınırları içerisinde düzenlenecek mesleki, sosyal, kültürel amaçlı kurs ve etkinlikler ile okuryazarı olmayan vatandaşlara yönelik eğitimi planlamak, uygulamak ve program yapmak gibi ortak proje üretmek üzere bu yolla koyulmuşlar. Kitap okuma atölyesi, Anne, Baba, çocuk iletişimi semineri gibi; ortak hizmet bu yola koyulmuşlardır. Başka bir amaç taşımış olsalardı bizde bunlara engel teşkil ederdik. Kendisinin düşündüğü kadar bizde düşünüyoruz. Ülkemizin içerisinde yıkıcı şeylere müsaade etmeyiz” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İLHAMİ YILMAZ

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, İLHAMİ YILMAZ

ARZIK; “BELEDİYE 7 YILDIR EĞİTİM VERİYOR”

Madde ile ilgili söz alan Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili ve sözcüsü Mustafa Cevat Arzık, komisyonda görüşülen ilgili madde raporunun protokol taslağının olması gerektiğini ifade ederek, Ataşehir Belediyesi olarak 7 yıldır mesleki ve çeşitli eğitimler verildiğini vurgulayıp, bir başka kurumla protokol yapma ihtiyacının neden duyulduğunu anlamadığını söyledi. Arzık, eğitim verilecekse devletin kurumları tarafından verilmesinin gerektiğini kadetti.

Konuşmalardan sonra 4. madde AK Parti gurubunun muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından, Birleşime başkanlık eden Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata; 07.03.2016 Pazartesi günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ,

1

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ