logo

Marmara’da Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Marmara’da Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

yagis-uyari - marmaraMeteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yurdun batı kesimlerinde bu geceden başlayarak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Meteorolojik ihbar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Metorolojik ihbarda, ülkenin yağışlı havanın etkisine girdiğini belirtip; özellikle batı kesimlerde meydana gelebilecek şiddetli yağışlara dikkat çekti.

100 mm Üzeri Yağış

Cuma gününden başlayarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu dışındaki tüm bölgelerimizin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ege kıyılarında ( İzmir ve Aydın) kuvvetli (21-50 mm) , Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer çok kuvvetli (21-75 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100mm üzeri) olması bekleniyor.

25.10.2014 Cumartesi günü ülkemizin büyük bir bölümünde devam edecek olan yağışların, Batı kesimlerde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (20-75mm) , Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yağışların, Pazar ve Pazartesi günü ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Cuma günü yağışla birlikte batı kesimlerden itibaren hissedilir derecede (6 ila 8 derece) düşmeye başlayacak olan hava sıcaklığının, hafta sonu kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Tehlikelere Dikkat!

Meteorolojik uyarı ve raporlar dikkatle takip edilerek, şiddetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuz şartlara ( ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, hortum, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Tedbir Alınmalı

Oluşması muhtemel risklerden; ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerinin yaşanabileceği duyurusunda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların ve ilgili kurumların bu tehlikelere karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ