logo

Meclis Ataşehir’in Bütçesini Onayladı

Meclis Ataşehir’in Bütçesini Onayladı

atasehir_belediye_butce_battal-onayAtaşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 10. Oturumunda Ataşehir Belediyesi’nin 2014 Yılı Bütçesini ve 2015 yılı Performans Bütçesini onayladı.  Bütçe Meclisten geçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Her iki grup adına gurup başkan vekilleri İlhami Yılmaz ve Mustafa Cevat Arzık Muharrem ayı ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken Hakkari’de şehit edilen askerler için rahmet ve yakınlarına da başsağlığı dilerken, hunharca olarak niteledikleri terör eylemini gerçekleştirenleri de kınadılar.

Ataşehir belediyesinin 2014 yılı bütçe görüşmelerinde görüş bildirmek üzer grupları adına 20 dakika kişiler de 5’er dakika süre verilirken Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık’ın 20 dakikalık grup konuşma süresinin Sami Başkan tarafından kullanılası önerisi kabul edildi.

Gurupları adına grup başkan vekilleri İlhami Yılmaz ve Mustafa Cevat Arzık konuşurken, Ak Parti Grubu adına yaptığı konuşma ile grubunun düşünceleri ve muhalefet şerhi Ak Partili Üye Sami Başkan tarafından meclis bütçe görüşmelerinde dile getirildi.

“İnsan Odaklı Ataşehir”

Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu tarafından meclis sunulan 2015 mali yılı ve 2016, 2017 yılları bütçe ve performans raporu ile ilgili bilgi vermek için söz alan Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “insan odaklı Ataşehir” temel prensipleri ile hareket ettiklerini, Sosyal yardım, sağlık, kültür, altyapı ve yeşil alanların da olduğu çeşitli alanlarda hizmetleri esas alarak ve Ataşehir’in Stratejik Planı’na bağlı kalınarak performans plan ve bütçelerini hazırlayıp meclise getirdiklerini söyledi.

Performans planlı bütçenin önemini vurgulayan İlhami Yılmaz, sorumlu belediyecilik anlayışı gereği tüm yasal sorulukları yerine getirerek popülizmden uzak faaliyetlerini yerine getirmek amaçlı 2015, 2016, 2017 yıllarına ait çok yılı bütçe ve 2015 yılına ilişkin performans programını hazırlayarak meclise sunduklarını ifade etti.

63 sayfadan oluşan 2015 Mali Yılı bütçe kitapçığı ve 262 sayfalık 2015 Mali Yılı performans Programı kitapçığı, mali disiplin, hesap verilebilirlik ve kaynaklatın etkin kullanılmasını sağlamak üzere hazırlandığını vurgulayan İlhami Yılmaz, iş yaparken plan program ve bütçe yapılarak çalışıldığının altını çizdi.

Ak Parti Grubu’ndan Muhalefet Şerhi

Mecliste görüşülen Belediye bütçesine Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Grubu muhalefet şerhi koydu.

Belediye bütçesine Ak Parti muhalefet şerhini grubu adına Ak Partili Meclis Üyesi Sami Başkan okudu. Bütçedeki bazı rakamlarda çelişkiler olduğunun ve bazı hizmetlerin Ümraniye, Kadıköy gibi belediyelerden yüksek fiyata satın alındığının iddia edildiği Ak Parti muhalefet şerhinde, düzenlenen gece için ayrıldığı iddia edilen 5 milyon liranın Ataşehir için harcanmasının gerektiği vurgulandı.

Ak Parti Muhalefet Şerhine Yılmaz ve İlgezdi’den Cevap

Bütçe kalemlerinde tekerlekli sandalye fiyatlarının yüksek olduğunu, Sosyal Hizmetlere bağlı Aş Evi’nin 5 gün çalışmasına rağmen bütçede 7 gün gösterildiğinin iddia edildiği ve Ak Partili Üye Sami Başka tarafından okunan Ak Parti grubu muhalefet şerhindeki iddialar; CHP grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi yaptığı konuşmalarda cevaplandı.

Seçim Bütçesi” İddiamız Doğru Çıktı

Belediye bütçesindeki düşüşe dikkat çekerek önceki bütçenin “seçim bütçesi” iddialarının doğrulandığını söyleyen Mustafa Cevat Arzı 365 milyon TL olan bütçenin bu dönemde 350 milyona liraya düşmesini buna bağlayarak, Ataşehir halkının parasının çar çur edilmemesi için çalıştıklarını söyledi.

“Belediye Bütçesi Şirket Gibi Yapılmaz”

Aldığı sözde, bütçedeki rakam ve baskı hataları üzerinden yapılan eleştiriler ile algı yaratılmaya çalışıldığını iddia eden CHP’li üye Namık Sürmen ise belediyelerin şirket gibi yönetilemeyeceğini, bütçesinin şirket mantığı ile yapılamayacağı, dolayısı ile de Belediye bütçesini şirket bütçesi gibi değerlendirmenin doğru olmayacağını söyledi.

Ataşehir’i Yoktan Var Ettik

Ataşehir’i yoktan var ettiklerini, yoklukla mücadele ederek bu güne getirdiklerini hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hizmette ayrım yapmadıklarını, bu iddiasına da “Ferhatpaşa’nın alt yapısını tamamladık” sözleri ile kendilerine oy veremeyen Ferhatpaşa Mahallesi’nde yaptıkları çalışmaları örnek gösterdi.

“Seçim Bütçesi” Değil, Emekevler Gecikti

Bütçedeki düşüşü önceki bütçenin “Seçim Bütçesi” olmasına bağlanmasına karı çıkan Başkan ilgezdi, düşüşün Emekevler projesindeki gecikmeden kaynaklandığını, Emekevler projesinin gecikmesi nedeni ile belediyeye aktarılması beklenen olan kaynağın bütçeye dahil olamadığı düşüşün bundan kaynaklandığı bilgisini verdi.

Hakkı Altınkaynal Mecliste Görüşmeleri Takip Ettiği

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın da takip ettiği Meclis 1. Bakanvekili Sadi Özata yönetiminde yapılan Ataşehir Belediye Meclisi’nin Bütçe görüşmelerinde belediye birim müdürleri de hazır bulundu.

Bütçe ve performans maddelerinin oylandığı ve daha sonra maddelerin tek tek oylanarak meclisin onayının alındığı görüşmelerde bazı maddeler oy bitliği ile kabul edilirken. Bir kısım madde de Ak Partili üyelerin muhalefetine rağmen CHP Gurubunun oyları ile 15 hayır karşı 23 evetle oy birli ile kabul edildi. Ataşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Ataşehir Belediyesi Bütçesi İBB tarafından onaylandıktan sonra kesinleşecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ