logo

MECLİS EYLÜL ÇALIŞMASINI TAMAMLADI

MECLİS EYLÜL ÇALIŞMASINI TAMAMLADI

atasehir_belediye_meclisTatil sonrası Eylül toplantılarını gerçekleştiren Ataşehir Belediye Meclisi, 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

48 SAAT İÇİNDE 27 ŞEHİT

Eylül ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup başkanı İlhami Yılmaz, 48 saat içinde 27 şehit verildiğine dikkat çekerek; “Üzülüyor, acıyor ve yazıklar olsun diyoruz. Analar ağlamasın diyoruz ama her geldiğimiz toplantıda aynı şeyleri söylüyor ve konuşuyoruz. Umarız bu son olur. Ama terör bir türlü bitmek bilmiyor. Bitmesi de mümkün gözükmüyor.  Bu ülke bizim. Hepimiz bu coğrafyada yaşıyoruz.  Geleceğimiz açısından ve çocuklarımız açısından insan haklarına saygı duyulduğu, özgürlüklerin güvence altına alındığı, her inanca saygı duyulduğu, kimsenin birbirini ayırmadığı ve kayırmadığı, hedef gösterilmediği hepimizin kardeşçe birlikte yaşadığı, demokratik bir ülkede yaşamayı istiyoruz ve diliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

HEPİMİZİN YÜREĞİ YANIYOR

Günde dışı aldığı sözle şehitlere rahmet ve ailelerine baş sağlığı dileyen Ak Parti Grup Başkanı M.Cevat Arzık, Kılıçdaroğlu’na yapılan hain suikast girişimini şiddetle kınayarak; “Hepimizin yüreği yanıyor ama bir takım bedeller ödenmeden de vatan vatan olmuyor.  Özellikle son günlerde şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Yine Ağustos ayı içerisinde Karadeniz gezisi sırasında ülkede her şey güzel giderken CHP genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain suikast girişimini şiddetle kınıyor ve Ak Parti Grubu olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Orada şehit düşen askere de Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.

EYLÜL AYI SON TOPLANTISI

08 Eylül 2016 Perşembe günü toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Eylül ayının son toplantısında 1.Başkanvekili Sadi Özata Başkanlığında gündem maddelerini görüştü.

BELEDİYE MECLİSİNDE İÇKİLİ YERLERE RUHSAT TARTIŞMASI

Gündemdeki 5 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Ataşehir Belediyesi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ak Parti Grup Sözcüsü M. Cevat Arzık ve CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz Ataşehirlilerin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutlayarak hayırlara ve barışa vesile olmasını dilediler.

Görüşülen gündem maddelerinden 1 ve 2’inci maddeler oybirliği, 3-4-5’inci maddeler ise Ak Partinin hayır oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

“İÇKİLİ YERLER KONUSUNDA MERAKLI VE ÖZENTİLİ OLMAMAMIZ LAZIM

Gündemin “İçkili Yerler Krokisine İlave Yapılmasına ilişkin 3’üncü madde üzerine söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Mahmut Yörük;  “İçkili yerler konusunda çok meraklı ve özentili olmamamız lazım. Bunun sakıncalarını zannediyorum ileriki yıllarda göreceğiz. Bu kadar içkili yerin açılmasının kaymakamlıkça da uygun bulunması tuhafıma gidiyor. 410 bin kişilik bir ilçede yaşıyoruz. Alkol huzuru bozan olaylara neden oluyor. Sokak ve işyerlerinde silahlı çatışmalara ne yazık ki bazen şahit oluyoruz. Bu işlere bu kadar hevesli olmanın anlamı yok. Yeşilay diyoruz, zararlı alışkanlıklara karşı mücadele edelim diyoruz ama uygulamada yok” dedi.

VATANDAŞIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz da Mahmut Yörük’e cevaben şunları söyledi: “Mahmut Beyin görüşlerine katılmamak mümkün değil. İstek vatandaşın talebidir. Vatandaş ticari yer açıyor. Belediyeye müracaat ediyor, biz de vatandaşın taleplerini yerine getirmek zorundayız. Konuyu kaymakamlığa götürüyoruz. Kaymakamlık da asayiş ve huzur açısından gerekli değerlendirmelerde bulunuyor ve konuyla ilgili bize de görüşünü bildiriyor. Bu çerçevede konuyu yüce meclise getirmek zorundayız. Meclisin vereceği karar önemlidir.”

İlhami Yılmaz; bu maddenin Komisyondan geldiği şekliyle oylanmasını istemesi üzerine yapılan oylamada AK Parti grubunun hayır oyuna karşın CHP grubunun oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

MÜSRİF TÜCCAR GİBİYİZ, HER ŞEYİMİZİ DAĞITIYORUZ

Mecliste, Türk Diyabet Vakfı’nın Şile’de kurduğu ağırlıkla çocuk yaşlardaki diyabet hastalarının tedavi edildiği merkezin yapılacak protokolle çevre düzenleme ve üst yapı çalışmalarının yüzde 10’unun Ataşehir Belediyesi’nce karşılanması için yapılacak protokol için belediye başkanına yetki verilmesi konusu da eleştirilerden nasibini aldı.

Ak parti Meclis üyesi Mahmut Yörük; “Müsrif tüccar gibiyiz zaten her şeyimizi dağıtıyoruz. İlçede kendi paramızla yaptığımız bir yerimiz yok.  Diyabet merkezine yardım edecek veya yapılacak düzenlemeler için paramız varsa kendi sağlık kuruluşlarımızda böyle bir sağlık hizmetini vermemiz daha iyi olur düşüncesindeyim.  Ataşehir halkının buradan Şile’ye gidip böyle bir hizmetten faydalanması bize göre anlamsız gülünç” dedi.

Kaynak: İstanbulumGazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ