logo

Mecliste Yaşar Kemal, Özgecan ve Kadınlar Gündemde

Mecliste Yaşar Kemal, Özgecan ve Kadınlar Gündemde

atasehir_meclis_sadiAtaşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısına Usta Yazar Yaşar Kemal ve vahşice katledilen Özgecan ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili teklifler gündeme geldi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısının 1. Bileşiminin 1. oturumu, Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında açıldı.

Ataşehir Belediye meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında açılan Mart Ayı 1. oturmunda, AK Parti Meclis Üyesi Hande Bozatlı’nın genel seçimlere katılmak için aday ayalık başvuru yapmak üzere  istifa etmesi nedeniyle boşalan AB ve Kültür ve Kadın Komisyonuna AK Parti meclis üyesi Yıldız Pektaş seçildi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Toplantısı 1. Bileşiminin 1. Oturumunu CHP 1.Bölge Milletvekili Mahmut Tanal ve Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak da izledi.

Oturumun başında gündem dışı söz alan CHP Meclis Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz,”İsyan ve umut yazarı, Türkiye’nin ulu çınarı Yaşar Kemal’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendilerine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diyerek Usta Yazar Yaşar Kemal’in ölümü ile ilgili üzüntülerini dile getirdi.

Son zamanlarda artan kadına şiddete dikkat çekmek, yaklaşan ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeni ve geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta vahşice katledilen Özgecan Arslan’ın adını yaşatmak için verdiği sözlü önergede; “Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadın cinayetleri, kadınları hayatın her alanında ötekileştiren zihniyetlerine karşı duruşumuzu sembolleştirmek ve ölümsüzleştirmek adına bu binada bulunan, belediyemizin birimi olan Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu isminin Ataşehir Belediyesi Özgecanlar Nikah Salonu olarak değiştirilmesini ve önergemizin gündeme alınmasını arz ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’deki kadına karşı şiddeti ve eşitsizlik tablosunu belediyelerden başlayarak geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen CHP meclis üyesi Meryem Gülşen Atlıhan  “Mor Bayrak Projesi” ile ilgili ikinci önergeyi başkanlık makamına sundu. Oylanan iki önergelerden; ilk önergenin teklif kararı olarak kabul edilmesine, ikinci önergenin ise Hukuk, Kadın ve Kültür Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile kara verildi.

Grubu adına söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık; “ Anadolu’nun bağrından çıkmış edebiyatımızın ustalarından, demokrasi ve barış sevdalısı Yaşar Kemal’e rahmet diliyoruz. Milletimizin ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah onun gibi edebiyatçılarımız, yazarlarımız yetişir” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti meclis üyesi İsmail Levent Yenisahra Mahallesi ile ilgili; “Belediyenin Yeni Sahra’da müteahhitlerle yapmış olduğu toplantı farklı bir algı oluşturmuş. Mahalle halkı rahatsız. Bu algının düzeltilmesi gerekir” dedi.

Yenisahra ile ilgili açıklama yapmak üzere söz isteyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “ Vatandaşı rahatsız edecek bir durum söz konusu değil. Yanlış algılama varsa düzeltilir” diye konuştu.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemde yer alan 11 maddenin ilgili komisyonlara havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka konu olmadığından oturumu yöneten Sadi Özata, 05.03.2015 Perşembe günü saat 17.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ