logo

Mehmet Ayavalıtaş Fatma Ana Kütüphanesi Açıldı

Mehmet Ayavalıtaş Fatma Ana Kütüphanesi Açıldı

Atasehir_ayvalitas_mehmet_fadimeAtaşehir Belediyesi’nin katkısıyla Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Mehmet Ayavalıtaş Fatma Ana Kütüphanesi açıldı. Fatma Ana için yemek verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Fatma Ayvalıtaş’ın adını yaşatmak üzere Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapılan ve Mehmet Ayavalıtaş Fatma Ana Kütüphanesi adı verilen kütüphane, Mehmet Ayavalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ile Berkim Elvan’ın babası Sami Elvan ile CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınıkaynak ile TKP ve HDP’nin dearalarında bulunduğu bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ ve vatandaşlar katıldı.

Gezi Gazileri Platformu Sözcüsü Erdal Sarıkaya’da açılışa katılarak kısa bir konuşma ile yaşananları hatırlattı.

12 Eylül’den sonra en büyük faşist saldırının Gezi eylemlerinde yapıldığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Gezi olaylarında hayatını kaybedenleri unutturmayacaklarını vurgulayarak; “Unutturmayacağız, unutmayacağız… Unutursak Kalbimiz kurusun” dedi.

Kütüphane açılışı öncesi Mustafa Kemal Mahallesi Cem Evi’nde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mehmet Ayavalıtaş’ın annesi Fatma Ayvalıtaş için yemek verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ