logo

METEOROLOJİ UYARDI; KAR GELİYOR!

METEOROLOJİ UYARDI; KAR GELİYOR!

kar_koy_Yurdun önemli kısmında sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji Doğu Karadeniz iç ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kar yağışı beklendiğini sıcaklığın düşeceğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından “Kuvvetli Yağış” uyarısı yapılan ülkemizin önemli bir bölümü sağanak yağışın etkisi altına girerken, sıcaklıkların da düşeceği Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile ve Doğu Anadolu’nun Kuzeyi’nde yer yer kar yağışı beklendiği belirtiliyor.

KAR GELİYOR!

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon’un doğu ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilen rüzgarların, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji tarafından yapılan “Kuvvetli Yağış” uyarısı ile sağanak yağış ve yer yer kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon’un doğu ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek Ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ