logo

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı geldi

meteorolojiden_kuvvetli_yagis_uyarisi_geldiMeteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

Ülkemizin kuzeybatı kesimleri ile zamanla iç ve batı bölgelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğlen ile akşam ilk saatlerde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük ile Kastamonu’nun merkez ve güney, Eskişehir’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Öğle saatlerinde Giresun ve Ordu çevrelerinde yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları, Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; öğlen ile akşam ilk saatlerde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük ile Kastamonu’nun merkez ve güney, Eskişehir’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ