logo

MİST İNŞAAT İMZA ORANI ‘ÖZEL AÇIKLAMA’ ve DÜZELTME

MİST İNŞAAT İMZA ORANI ‘ÖZEL AÇIKLAMA’ ve DÜZELTME

mist_anka_oran-Mist İnşaat Fikirtepe Haber’den, Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği’nin Mist İnşaat – Anka Yapı adasında gösterilen oran hakkında düzeltme talep etti.

Mist İnşaat Fikirtepe Haber’den, Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği’nin Mist İnşaat – Anka Yapı adasında gösterilen oran hakkında düzeltme talebi ve Mist İnşaat’ın 2207, 2208, 2209 ve 2220 no’lu yapı adalarının oluşturduğu proje adasında kat karşılığı sözleşme yaparak 2/3 çoğunluk oranı yakaladığına dair Bakanlıkça verilen belgenin yayınlanmasını talep etti.

Fikirtepe  ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneğinden Mist İnşaat – Anka Yapı adasında gösterilen oran hakkında Mist İnşaat’ın talebi üzerine düzeltme yayınladı.

Dernekten yapılan düzeltme açıklamasında şöyle denildi.  Bize ulaşan ve resmi olmayan bilgiler ışığında  % 45 Anka Yapı ve % 55 Mist İnşaat şeklinde olduğu, haber yazımı esnasında firma isimlerinin ve oranlarının sehven karıştırıldığını tüm kamuoyuna belirtmek isteriz.

Mist İnşaat’tan daha öncesinden şifahen söylenen ama belgesi elimize ulaşmadığı için net olarak belirtemediğimiz hususla ilgili olarak tarafımıza Mist İnşaat yeni bir bildirim ve düzeltme yazısı göndermiş bulunmaktadır. Gelen yazı içeriği ile Mist İnşaat, bu evrakı bize göndererek daha önceden Anka Yapı ile sözleşme imzalamış olmasına rağmen Mist İnşaat ile de sözleşme imzalayan vatandaşların da dahil edilmesi sonucu Mist İnşaat’ın almış olduğu oranın yazılanın da üstünde olduğu belirtilmektedir. Anka Yapı ile Mist İnşaata imza atmadan önce yapılan sözleşmelerin vatandaşlarca tek taraflı fesih yapıldığı ama Anka Yapı’nın şerhinin devam ettiğini belirten Mist İnşaat Avukatı AV. MEHMET CİHAT SARI tarafından gönderilen yazı ve Bakanlıkça verilen durum tespit tutanağı aşağıdaki gibidir, kamuoyuna duyurulur.

anka_logo_beyazmist_logo

Mist İnşaat Tarafında bize iletilen Bilgi detayı aşağıdaki gibidir:

” Mevcutta kat karşılığı sözleşme imzalanan adanın toplam metrekaresi 13.400 m2 ve toplam parsel sayısı 78 dir. Mist İnşaat’ın daha önceden Anka Yapı ile anlaşan parsellerle yeni bir anlaşma yapmadan önce anlaştığı tek imzalı parsel sayısı toplam 38 adet. Anka Yapı’ya İmza atıp daha sonrasında Mist İnşaat’a ikinci bir imza atarak Anka Yapı ile fesih yoluna giden parsel sayısı toplam 20 adet. Toplamda tek imzalı ve çift imzalı olup Anka ile sözleşme feshi yapan ama üzerinde Anka Yapı’nın şerhi devam eden parseller ile beraber Mist inşaata imza atan parsel sayısı toplam 58 parsel olup 9350 m2 lik bir alana tekabül etmektedir. Ada içerisinde mevcutta henüz hiç bir firma ile anlaşma yapmamış 3 parsel bulunmakta olup oransal olarak da % 5 gibi bir orana tekabül etmektedir.

Mist İnşaat’ın ada içerisinde 2/3 çoğunluk oranını yakaladığına dair iddiasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden aldığı metnin dökümü;

Mist_insaat -Fikirtepe Haber

“6306 sayılı kanunun 6. Maddesi gereğince şerhli olarak tevhid yapılmaktadır.  Şerhler hisse üzerinden devam etmektedir. Böylelikle yapılacak işin engellenmesi ve ada halkının yeni evlerine kavuşması engellenemeyecektir. ”

MİST İNŞAAT HUKUK MÜŞAVİRİ

AV. MEHMET CİHAT SARI

Kaynak: ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ