logo

Muammer Yıldız ‘Eğitimin Gündemi Takviye kurslar’

Muammer Yıldız ‘Eğitimin Gündemi Takviye kurslar’

egitmin_gundemi _Takviye kurslar -İstanbul Ajansı olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’la eğitimin gündem konusu olan takviye kursları konuştuk. ‘Eğitimin Gündemi Takviye kurslar’

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen takviye kurslar ile ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile bir röportaj gerçekleştirdik.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, takviye kurslarla ilgili başta veli, öğrenci ve öğretmenler olmak üzere birçok kişinin merak ettiği soruları İstanbul Ajansı okurları için yanıtladı;

Takviye kursların amacı nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni bir yönerge yayımladı. Bu yönergeye göre dershanelerin kapanma süreci ile ilgili bir çalıma başlatıldı. Dershanelerin kapanma süreci ile ilkokul, ortaokul, liselerde eğitim gören ve mezun durumda olan çocukların ek ders yapma, takviye, telafi anlamında derslere ihtiyaç duyacağı düşünüldü. MEB, okullarda öğretmenlerin vereceği derslerle çocukların eksik kalan veya yükseltmek istedikleri derslerine bu şekilde yardımcı olacak.

Kurslar zorunlu mu?

Kurslar hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından tamamıyla gönüllülük esaslıdır. Kurslar, çocukların arzu etmeleri, dilekçe ile başvuru yapmaları halinde açılacak. Öğretmenler de kendi talepleri doğrultusunda bu kurslarda görevlendiriliyorlar.

Devam zorunluluğu bulunuyor mu?

Kurslarda devam zorunluluğu şartı var. Çocuklar 1 dönemde 36 iki dönemde toplam 72 saatten fazla kurs göremiyor. Öğrencilerin devamsızlık hakkı ise bu sürenin 10’da birine tekabül ediyor. Devam süresini aşan çocuğun o dönem kursla ilişiği kesiliyor. Fakat başka bir dönemde öğrenci yine bir kursa kayıt yaptırabiliyor.

Öğretmen veya öğrenci kendi okulları ya da ilçeleri dışındaki kurslara katılabilecek mi?

Bu sistem esnek bir anlayışla düzenlendi. Öğretmenlerimiz bulundukları ilçe yerine başka bir yerde de görevlendirilebiliyor. Yani öğretmenlerimiz kendi bulundukları okul dışında bir okulu da tercih edebilecek.

Öğretmenlerin ders başına alacağı ücret ne kadar olacak?

Ücret yönetmeliğine göre belirlenen fiyat 9 TL’ye tahakkuk edecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki iyileştirme çalışmaları sürüyor. Tabi bu konuda Maliye Bakanlığı’nın onayının da olması gerekiyor.

Sınıflardaki seviye nasıl belirlenecek?

Sınıflardaki sistem seviye belirleme sınavı ile oluşturulacak. Bunun nedeni ise derslerine takviye ihtiyacı olan öğrenci ile seviyesini yükseltmek isteyen öğrenciyi bu kurslardan en verimli şekilde faydalandırabilmek.

Dönem arası ya da dönem sonlarında kurslar tatil olacak mı?

Okula devam eden öğrenciler için kurslar hafta içi olabileceği gibi hafta sonu da açılabilecek. İhtiyaç dâhilinde tatil dönemlerinde de çalışmalar sürdürülebilecek. Bu konuda bir sınırlandırma yok. Ancak esas olan kurs saatlerinin en fazla 22.00’a kadar sürdürülebilecek olması.

Mezun durumda olan öğrenciler halk eğitim merkezlerinde mi kurs eğitimi görecek?

Liseden mezun durumda olan öğrencilerinin halk eğitim merkezlerine başvuru yapması ve burada açılacak kurslarda eğitim görmesi sağlanacak.

Takviye kurslara talep ne durumda?

Şuan kurs müracaatları tamamlanmadı. Yaklaşık 1 milyona yakın öğrencinin dilekçesi mevcut. Öğretmen ve öğrencilerin talep sayısı her geçen gün artıyor. Eğer başvuru yapan öğretmen sayısı yetersiz olursa ücretli öğretmenlerimizden faydalanacağız.

Muammer Yıldız’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı:

Bu yıl Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemize, ulusumuza güzellikler getirmesini diliyorum. Bölgesinde ve Dünyada hatırı sayılır bir ülke olan Türkiye’nin daha ileriye gitmesi için Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde yapılan büyük değişikliklerle gençlerimizi daha iyi yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Haber: Özgür KANİ / Burcu KASARCI / İstanbul Ajansı

Kameraman: Ahmet PAŞKAL / İstanbul Ajansı

Kurgu: Elif Tuğçe ABA / İstanbul Ajansı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ