logo

Müdür Atamaları Siyasi Tercihe Göre mi Yapıldı?

Müdür Atamaları Siyasi Tercihe Göre mi Yapıldı?

mudur-atamalarCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği önergede müdür atamalarını sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Milletvekili Öğüt ataması yapılan ve çeşitli iddialarla gündeme gelen müdür atamaları ile ilgili; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10.06.2014 tarihli ve 29026 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik” hükümleri gereğince, Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin, yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştır”

“Yönetmelikte okul yöneticilerinin değerlendirilmesine etki eden puanlardan 40 puanın öğrenci, öğretmen ve okul aile birliğince verildiğini, 60 puanın ise il/ilçe milli eğitim ve şube müdürleri tarafından verildiğine dair hükmü gereğince; 4 yılını dolduran 16 bin okul yöneticisinden 7 bin’inin ilgili komisyonlar tarafından görevde kalmamasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Eğitimle yakından ilgilenen tüm kesimler ve kamuoyu görevlendirilmeyen bu 7 bin okul müdürünün bilgisinin, deneyiminin, kıdeminin hiçe sayıldığı ve bu yöneticilerin görevlerine bilinçli bir şekilde, istenilerek son verildiğine dair şikayetler almakta olduklarını vurgulayan Öğüt bu kapsamda Bakan Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti;

•          Değerlendirmede; öğrenci ve velilerden tam puan alan idarecilere il, ilçe idarecilerinden düşük not aldığı doğru mudur?

•          Aksine okul ve öğrenci çevresinden düşük not alan idarecilere yüksek not verildiği doğrumudur?

İlgili komisyonlar yöneticilere puanı başarılarına mı, siyasi tercihlerine göre verdiğini soran Kadir Gökmen Öğüt, Değerlendirme yapılırken intikam duygusu ile hareket edilmiş midir?” diye soruyor.

“Önergesinde “Yeni görevlendirilecek okul müdürlerinde liyakat, ehliyet, yeterlilik vb. hususlar gözetilecek midir? Atanmaları için bir sendikaya üye olmaları yeterli mi sayılacaktır?” sorularını soran Kadir Gökmen Öğüt,  değerlendirmede 75 puan altında kalan okul müdürlerinin hangi sendikalara üye olduklarını da sordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ