logo

Muharrem İnce’den Kadıköy’de Gece Yürüyüşü ve Mitingi

Muharrem İnce’den Kadıköy’de Gece Yürüyüşü ve Mitingi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’den binlerce kişiyle yürüyerek geldiği Göztepe’de Gece mitingi düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de en düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasında 9 kat fark olduğunun altını çizen Muharrem İnce, Göztepe Parkı’ndaki mitingde, “Kadıköy’de de çok sayıda emekli var. Gelir dağılımı bu kadar adaletsiz olan bir ülkede barış, kardeşlik olmaz” diye konuştu.

Şaşkınbakkal’dan itibaren Bağdat Caddesi’nde kalabalık bir grupla yürüyen Muharrem İnce kalabalığın giderek arttığına işaret ederek; “Caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın geliyorlar. Kadıköylülersiz büyük bir değişim başlattınız ya aynısını 24 Haziran’da da bekliyorum” dedi.

Şaşkınbakkal’da bekleyen binlerce kişiyle birlikte Bağdat Caddesi’nden yürüyerek miting alanı olarak belirlenen Göztepe Park’ına gelen Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada, bacası tüten fabrika, gençlere iş vaadinde bulunarak; “Sanayinin dörtte biri atıl, gel bunu devreye sokalım. Tarıma dayalı sanayiyi kuralım. Üretim ekonomisini oluşturalım. Yatırımcıya güven verelim, merkez bankasını bağımsız kılalım. Eğitimi yeniden düzenleyip, çocuklara yabancı dil öğretelim. Onları dünya vatandaşı yapalım” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra partisi CHP’nin rozetini çıkardığını n altını çizen 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağını vurgulayan Muharrem İnce, konuşmasında, “Hiç ayrım yapmadan. Erdoğan gibi değil. Erdoğan Alevileri, Kürtleri, sendikacıları, öğrencileri sevmiyor. Erdoğan kendine biat edenleri seviyor. Ben diyorum ki, bir büyük şemsiye altında buluşalım. Barışalım, uzlaşalım…” ifadelerine yer verdi.

Sahur programında da Kadıköylülerle birlikte olan Muharrem ince oy oranları ile ilgili de çarpıcı iddiada bulunarak; “30’un üzerinde kafa kafaya gidiyoruz. Başlarken bu iş ikinci tura kalsın diyordum, artık ikinci tur değil birinci turda halledeceğiz diyorum. Ama bunu yapabilmek için çok çalışmamız lazım” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ