logo

Muhtarlardan “Atık Yağ Toplama” Kampanyasına Büyük Destek

Muhtarlardan “Atık Yağ Toplama” Kampanyasına Büyük Destek

cevre_atik_yag_muhtarlar_ayten _ kartalAtaşehir Belediyesi ile Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel firması atık yağlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyerek Ataşehirli muhtarlarla bir araya geldi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin bulunduğu toplantıda muhtarları atık yağ konusunda bilgilendiren Ataşehir Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, “bitkisel atık yağların kanalizasyon ve kollektörlerde daralma ve tıkanmaların yanı sıra denizlerde denizanası oluşumunu artırarak deniz kirliliğine neden olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda çöpe atılan veya lavabolara boşaltılan atık yağların zararı anlatılarak bir litrelik atık yağın bir milyon litre temiz suyu kirlettiği belirtildi. Atık yağların geri dönüşüme kazandırılmadan atılması veya dökülmesinin doğaya, insan ve hayvan sağlığına son derece zararlı olduğu belirtilerek bu konuda muhtarlarla birlikte yapılacak çalışma ile evlerdeki atık yağların toplanması hedefleniyor.

“Temiz ve Yaşanabilir Bir Çevre” sloganı ile başlayan çalışmalarda bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırma projesinde en çok atık yağ toplayarak çevre duyarlılığının attırılmasında emeği geçen İçerenköy mahalle muhtarı Ayhan Öztürk’e katkılarında dolayı teşekkür plaketi verildi.

Ataşehir İlçe sınırları içinde, vatandaşlar evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları sitelerde, muhtarlıklarda, okullarda, Ataevlerinde veya belediyede bulunan atık yağ bidonlarına bırakabilirler. Bitkisel atık yağların evinizden alınmasını istiyorsanız, 6 litreye ulaştığında Ataşehir Belediyesinin “Alo Atık – 4442845” nolu çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ