logo

MURAT GÜNEL “BEN ÜLKEMİ SEVİYORUM”

MURAT GÜNEL “BEN ÜLKEMİ SEVİYORUM”

“Ülkemi seviyorum” diyen Murat Günel, itvhaber.com’a yaptığı açıklamada “Ülkem için, ülkemin ileri gitmesi, partimin iktidar olması için elimden geleni yapacağım” diyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Ben ülkemi seviyorum… Ülkem için, ülkemin ileri gitmesi, partimin iktidar olması için elimden geleni yapacağım.”diyor, CHP İstanbul 1. Bölge 24. Dönem Milletvekili adayı Murat Günel. “Siyaseten fırsatım olursa hedefim milletvekilliği.  Milletvekilli olmayı halka hizmet etmek için istiyorum. Halkın milletvekili olmak istiyorum. Üreten, sorgulayan milletvekili olmak istiyorum.”diye devam ediyor Murat Günel, sorgulayan, araştıran ve topluma faydası olan milletvekili…

Recep Kenan ile itvhaber.com haber portalı için ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan 24. Dönem CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Günel, siyasetteki hedefleri, beklentileri ve çalışmalarını paylaştığı röportaj verdi.

BAYAN VE GENÇ MİLLETVEKİLLERİMİZLE YÜZÜMÜZ CUMHURİYETE VE ATATÜRK’E DÖNÜYOR

Murat Günel: “Partimizde bu dönemde de ciddi çalışmalar yapan milletvekillerimiz var. Özellikle bayan ve genç milletvekillerimiz çok da faydalı oluyor. Bu milletvekillerimizle partimizin önü daha da açılıyor. Yüzümüz daha çok cumhuriyete, daha çok Atatürk’e ve daha çok Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına dönüyor.”

Murat Günel: “PM Üyemiz Milletvekilimiz Gamze Akkuş İlgezdi ilettiğimiz her konu dikkate alıyor. TBMM Genel Kurulunda konuşuyor. Kadın hakları, çocuk gelinler, cinsel istismar, kadına şiddet yasaları ile ilgili sesimiz oluyor.”

PM ÜYEMİZ, MİLLETVEKİLİMİZ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ TBMM’DE SESİMİZ

Yönetim kadrosunda bulunalar başta olmak üzere partililerin eleştiri ve özeleştiri mekanizmasını çalıştırması gerektiğinin altını çizen 24.Dönem CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Murat Günel, bunun patilerde olması gerektiğini kaydederek; “Partimizi bir Genel Merkezi vardır. Parti Meclisi, MYK’nın aldığı karalara uymak ve uygulamak zorundayız. Katılmadığımız yanlış olduğunu düşündüğümüz kararlarla ilgili görüşlerimiz her zaman kapısı açık olan Parti Meclisi üyelerimize mücadele ederek tartışarak anlatıyoruz. Parti Meclisi Üyemiz, İstanbul 1. Bölge Milletvekilimiz Gamze Akkuş İlgezdi’ye ilettiğimiz her konu dikkate alınıyor. Meclis gündemine geliyor. TBMM Genel Kurulunda konuşuyor PM Üyemiz. Kadın hakları, çocuk gelinler, cinsel istismar, kadına şiddet yasaları ile ilgili sesimiz oluyor” tespitini dile getirdi.

CİNSEL İSTİSMARA ŞİDDETLİ CEZA VERİLMELİ

Suçlunun adil yargılanmasını savunduklarını ancak çocuğa yönelik cinsel istismar uygulayanlarının kesinlikle şiddetli ceza verilmesi gerektiğinin altını çizen Murat Günel, gündemle ilgili değerlendirmesinde, cezaların hafifliği durumunda cezaevinden çıkan tacizci veya tecavüzcülerin aynı suçu işleme eğilimi olduğunun gözlendiğini kaydetti.

KADINA ŞİDDET YAPAN TEDAVİ EDİLMELİ

Kadına şiddet yapanın insan olamayacağını, tedavi olması gerektiğinin altını çizen Murat Günel, sağlıklı olup kadına şiddet uygulayan erkeğin eğitilmesi, buna rağmen şiddete devsem ederse cezai yaptırım uygulanılası gerektiğini söyledi.

DENETİMSİZ TEK PARTİ İKTİDARI FAŞİZME DAVETİYE ÇIKARIR

İstikrar adına savunulan denetimsiz tek parti iktidarının faşizme davetiye çıkardığını savunan Günel, konuyla ilgili “Tek parti iktidarında suni birleşmelerle piyasada geçici rahatlama yaşanabiliyor. Bunu daha sonra Türkiye Cumhuriyetinden çıkışı oluyor. Bu çıkışta çok sancılı oluyor. İstikrar adıyla sunulan diktatöryal eğilimi olan tek parti iktidarının sakıncalarını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’DE CEMAAT OLGUSUNU DEFALARCA SÖYLEDİK

Türkiye’de bir Cemaat olgusunun olduğunu defalarca söylediklerini kaydeden Murat Günel, cemaatlerle ülkenin yönetilmemesi gerektiğini söylediklerini ifade ederek; “Ergenekon’dan insanları tutuklarken savcı olduklarını söyleyenlerin bir çok usulsüz işler yaptığını söylüyorduk” dedi.

SON YILLARDA TÜRKİYE’NİN YÖNETİMİ AYNI EKİPTE

Son yıllarda Türkiye’nin yönetiminin aynı ekibin elinde olduğunu vurgulayan Murat Günel” ANAP döneminde, Refah Partisi döneminde siyaset yapanların, bakan olanların bu gün Ak Parti’de olduğunu kaydederek, “Bizim hedefimiz vatanımız için üretim yapmak. Eğitimli kadınlarımızı yanımıza alarak üretimin içinde tutarak ciddi çalışma yapmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapabilmek için elimizden gele bütün gayretimizi göstererek Genel Başkanımızı da Başbakan yapmak istiyoruz.

YERELDE İKTİDAR OLMADAN GENELDE İKTİDAR OLUNAMAZ

Yerelde iktidar olmadan genelde iktidar olunamayacağını ifade eden Murat Günel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Ataşehir’de iktidara gelindiğinde 2009 seçimlerinde 22 bin oy gerideydik. Battal İlgezdi’nin başkanlığında yapılan çalışmalarla 3 bin oy fark atarak, belediye başkanlığını aldık. Sonraki seçimlerde de 20 binin üzerinde oy fark atarak, belediyeyi tekrar aldık. Demek ki Batta İlgezdi ve Ataşehir’deki yönetsel kadrolardan halkımız memnun demek ki. 20 bin oy geriden gelip belediyeyi alıyorsunuz, sonra üzerine fark koyarak ikinci defa alıyorsunuz. Bunun örnek model oluşturması gerekiyor. Ataşehir model olmalı… Ataşehir’de yaşamak bir ayrıcalık. Ataşehirli olarak Battal İlgezdi ve ekibine de teşekkür ediyoruz.”

SİYASETE ÜMRANİYE GENÇLİK KOLLARINDA BAŞLADIM

Siyasete Ümraniye’de Battal İlgezdi’nin ilçe başkanlığı, babasının da ilçe yöneticisi olduğu dönemde Ümraniye İlçe Örgütü’nde gençlik kollarında başladığını kaydeden Murat Günel, gönüllü olarak başladığı siyasi çalışmalarının ilerleyen süreçte partisinin Yeniçamlıca Mahallesi Gençlik Kolları yöneticisi olduğunu belirterek, daha sonra İlçe gençlik örgütünde görev aldığını ifade etti.

PARTİMİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPTIM

Ümraniye sürecinden sonra Ataşehir ilçesi oluşurken partisinin kurucu gençlik kolları ilçe sekreterliğini yaptığını belirten Murat Günel, bu süreçteki siyasi çalışmalarını şöyle sıraladı:

2009 Yerel seçimlerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Murat Günel, sayıları 300 – 400 kişiyi bulan gençlerle pankartlama çalışmaları yaptıklarını altını çizerek; “Partimin her kademesinde görev yaptım. CHP Ataşehir ilçe kongresinde ilçe yedek yöneticisi oldum. Daha sonraki süreçte yönetim, komisyon üyeliği, seçimlerde okul sorumluluğu, mahalle birim başkanlığı, Genel Başkanımızı karşılama komitelerinde görev aldım. Seçim ve referandum çalışmalarında aktif görev yaptım.”

GENÇLER VE KADINLAR OLMADAN SEÇİM KAZANILMAZ, İKTİDAR OLUNMAZ

“24. Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Bölge milletvekili aday adayı oldum. Daha sonra da 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28.sıradan 1. Bölge milletvekili adayı oldum. Milletvekilliği adaylığım sırasında bölgemizde ilçe ilçe gezdik. Bölgedeki seçim çalışmalarında ilçe ziyaretlerime gençlik ve kadın kollarından başladım. İlçe Başkanımıza en son çıkıyordum. Çünkü gençliğin ve kadının yer almadığı seçim çalışmasında başarılı olmak mümkün değildir. Gençler ve kadınlar olmadan iktidar olunmaz.”

ŞEHRİN ARKA YÜZÜNDE “ÇEPERİ”NDE GÖREV ALMAK İSTEDİM

“İlçe başkanlığı ile birlikte yaptığım çalışmalarda merkezlerde, ilçenin gelişmiş bölgelerinde çalışma istemedim ben. Buralarda zaten oylarımız belli. Ben Sultanbeyli’de Ahmet Yesevi’de, Yavuz Selim’de, DES, İMES sanayi sitelerinde, Bostancı Sanayi Sitesi’nde oyumuzun düşük olduğu yerlerde görev aldım. Ben şehrin arka yüzünde, Genel Başkanımızın ifadesiyle “Çeperi”nde görev almak istedim.”

MAAŞIMIN YÜZDE 70’İYLE EĞİTİM BURSU VERİRDİM

“ Milletvekilleri Partimizin tüzük ve programın daha iyi işlemesi için tetikleyici unsurlardır. Milletvekili seçilmiş olsaydım Partimizin tüzüğü çerçevesinde; iktidar tarafından zorba ve baskıyla dikte ettirilen yasa ve düzenlemelere karşı mücadele verir, düzeltme çabasında olurdum. Milletvekili olsam maaşımın yüzde yetmişini eğitime destek amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ayırırdım. Gençlere, kadınlara yönelik çalışmalar yapmayı planlıyordum. Güneydoğu bölgemiz, Balıkesir Havran projelerimiz vardı. Bölge insanlarımızın eğitimleri için seminerler ve kursların düzenlenmesi için çalışırdım”

TÜRKİYE BAMBAŞKA NOKTAYA GİDİYOR

“Gençlerin üretime katılması gerekiyor. “Çalıyor ama yapıyor” anlayışının bırakılarak dürüstçe çalışarak üretim yapmalılar. Gençlerimiz siyasal mekanizmalardan korkmamaları gerekiyor. Küpe takmaya korkar hale geldi gençlerimiz. Türkiye bambaşka noktaya gidiyor. Bu hususta gençler siyasetin ve üretimin tam da orta noktasında bulunmalıdırlar.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ