logo

Mustafa Can, ‘Gençlerimiz Köyleriyle Tanışacak’

Mustafa Can, ‘Gençlerimiz Köyleriyle Tanışacak’

Olağan Genel Kurulda seçilen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Can, “Hedefimiz aksakallıların yardımıyla Vakfımızı daha güçlü hale getirmek” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Vakıfçılığı Eşref Harmandar’dan, Sami Soydal’dan öğrendiğini kaydeden İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Transbosphor Denizcilik’in sahibi Mustafa Can, şu anda da borcu olmayan vakfı alınlarının akı ile borçsuz kendinden sonraki yönetime teslim etmek istediğini söyledi.

KARAAĞAÇ KÖYÜ’NDE DOĞDUM. DÜNYA OKYANUSLARINDA BAYRAK GEZDİRDİM.

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısında gerçekleşen Genel Kurulda yapılan seçimle başkanlığa seçilen Mustafa Can, yaptığı teşekkür konuşmasında, seçim konuşmasında yer alan vaatlerini içeren sunumla paylaşarak;1964 yılında Çankırı ili Orta ilçesi Karaağaç Köyü’nde doğdum. Orada gölet gördüm. Dünya okyanuslarında bayrak gezdirdim. Bir de bu Çankırılı Okyanus kenarında doğsaydı neler yapardı hayal edin. 1998’de yönetici olarak başladığı Transbosphor Denizcilik’in sahibi oldu. Şu anda Türk boğazlarının en büyük acentesi… Toplam pastanın yüzde 80’ini alan 20 acente içerisinde tek Türk acentesiyim” diye konuştu.

AKSAKALLILARIN YARDIMIYLA VAKFIMIZI DAHA GÜÇLENECEK

Denizcilik Fakültesi eğitimi sırasında tanıdığı Çankırı Vakfı’na başkan olmayı hayal bile edemediğinin altını çizen Başkan Mustafa Can, kendisini Çankırı Vakfı Başkanı olarak seçen Mütevelli Heyetine teşekkür ederek, “31 senelik bir vakıf olduk. Kurucu üyelerimizde burada… Güçlü bir vakıf yaratarak bu güne getirdiler. Yeni arkadaşlarımla birlikte ve aksakallıların yardımlarıyla bizim hedefimiz, Vakfımızı daha güçlü bir hale getirmek” dedi.

ÇANKIRI VAKFI YENİ GENEL BAŞKANI Mustafa CAN

Gepostet von Recep Kenan am Samstag, 10. März 2018

Olağan Genel Kurulda İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlığına seçilen Transbosphor Denizcilik’in sahibi Mustafa Can, teşekkür seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

YAŞLILARIMIZLA GENÇLERİMİZİ BULUŞTURACAĞIZ

Çalışmalarına Mütevelli Heyetini sende bir değil de 6 ayda bir toplamayı planlayarak başlamak istediğini kaydeden Çankırı Vakfı Başkanı Mustafa Can, çalışmaları ile ilgili yardım ve desteğini isteyeceğini vurgulayarak, “Eylül ya da Ekim gibi tekrar toplanmayı arzuluyorum. Vakıf merkezimizi daha etkin kullanmak istiyoruz. Yaşlılarımızla gençlerimizi buluşturacağız. Yaşlılardan tecrübelerini dinleyecekler. Çok güzel bir sinerji doğuyor. Galip Beyin, İlker Beyin anlatacağı şeyler buradaki çocuklarımız için çok değerli. Kendi kızımı da göndereceğim. Amacımız talebelere destek olmak.

TÜRKİYE’NİN YÖNETİMİNDE, TİCARETTE SÖZ SAHİBİ OLAN ÇANKIRILILAR YETİŞTİRMEK

Hedefimiz, Türkiye’nin yönetiminde, ticarette söz sahibi olan Çankırılılar yetiştirmek. Söz sahibi olmak için daha güçlü olmalıyız. Daha güçlü olabilmek için de iki projem var. Birisi; her başkan ve ekibi 2 senelik yönetim dönemlerinde bir gayrı menkul kazandıracaklar Vakfımıza. Kira gelirlerimizi artıracağız. Ayrıca, bursiyerlerimizden daha fazlasını istemeyeceğiz. 10 talebe okutan hayırseverimiz var. Allah bin kere razı olsun kendisinden. Toplam 297 olan talebemizin 3’te birini karşılıyor. Hem talebe sayısını hem de burs gelirlerini her yıl en az yüzde 10 artıracağız.

ADIM SONSUZA KADAR ÇANKIRI VAKFI’NDA YAŞASIN İSTİYORUM

Burs gelirini artırmanın bir başka yolu da, mezun olan öğrencimiz 2 sene sonra burs aldığı kişi adına 2 sene boyunca burs verecek. Bunu kendilerine danışarak, bağışçılarımızın onayıyla yapacağız. Bu uygulamayı yönetim kuruluma kabul ettire bilirsem ilk ben başlatacağım. Adım sonsuza kadar Çankırı Vakfı’nda yaşasın istiyorum.

SOSYAL MEDYAYI DAHA ETKİN KULLANACAĞIZ

18, 18, 18 uygulaması yapmak istiyorum. Her ayın 18’inde Yönetim Kurulunu toplamak istiyorum. Yapılan toplantılarla üyelerimizin kaynaşmalarını sağlayacağız. Sosyal medyayı daha etkin kullanacağız. Gençlerimiz videolar yapacak Youtoberlere video yaptıracağız. Çankırı’nın yerini, özelliklerini öğreteceğiz. Benim Köyüm Karağaç’tan 92 harbinde 90 kişi harbe gitti. 2 kişi döndü. Bunları öğreteceğiz bütün Türkiye’ye.

ÇANKIRI TARİHİ İLE İLGİLİ HER SENE BİR KİTAP

Bir komisyon kuracağız. Komisyonumuzda üç profesör olacak. Çankırı tarihi ile ilgili her sene bir kitap bastıracağız. Yarısını Türkiye’deki kütüphanelere, valiliklere ve milletvekillerine vereceğiz. Diğer yarısı da vakfımıza gelir kaynağı olacak.

BİZ, GENÇLERLE AYAKTA DURACAĞIZ

Biz, gençlerle ayakta duracağımızı biliyoruz. Gençlerimizi mütevelli heyetine kazandıracağız. Burs alan gençlerimizin projelerini ben bizzat destekleyeceğimi taahhüt ediyorum.

BÜYÜKLERİMİZİ İHMAL ETMEYECEĞİZ

Sektörel buluşmalar yapmak istiyorum her ay. Kuruyemişçilerimiz, denizcilerimiz, mali müşavirlerimiz Vakfımızda bir araya gelecekler. Bir birimizle alışveriş etmeyi teşvik edeceğiz. Ben buna kendi işimde dikkat ediyorum. Çalışanlarımın önemli bölümü Çankırılı… Büyüklerimizi ihmal etmeyeceğiz. Bize gelemeyenlere biz gitmek istiyoruz.

VAKFIMIZIN KURUCULARI HAYATTA İKEN BELGESEL YAPACAĞIZ

31 yaşındaki vakfımızın kurucularının önemli bölümü hayatta iken bir belgesel yapmak istiyorum. Bu belgeseli bir dahaki sene Mütevelli Heyeti toplantısında sunmak istiyorum. Bunu yapacak ekip de var içimizde…

KÖYÜNÜ GÖRMEYEN GENÇLERİMİZ KÖYLERİ İLE TANIŞACAK

Burs alan gençlerimizden köyünü görmeyen olduğunu biliyorum. Bu gençlerimizi köyleri ile tanıştırmak istiyorum. Öğrenim yaşamım, denizlerde dolaşmam beni memleketten uzaklaştırmıştı. Cenazeler vasıtasıyla gittiğim mezarlığımızda benim yedi göbek ötemin olduğunu gördüğümde toprak o zaman çekmeye başladı. Orta Asya’dan çıkıp gelmişiz 7 – 8 göbek soyumuz orada yatıyor. Gençlerimiz bunu bir kere daha hatırlayacaklar, onur ve gurur duyacaklar. Birçok arkadaşım var bir köyü bile olmadığı için bizi çok kıskanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ