logo

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’de 2,07 Emsal Kabul Edilemez

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’de 2,07 Emsal Kabul Edilemez

CHP Ataşehir Örgüt toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Ataşehir’in imar planlarının yapılması gerektiğini söyledi. 2,07 Emsali kabul etmem. 

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın “müsait değiliz” demesi üzerine 1 Milyon 80 bin TL bütçe ile Ataşehir’in imar plan altyapısını hazırladıklarını ve İBB’ye teslim ettiklerini söyleyen Battal İlgezdi, anck palanın bir türlü tamamlanmadığını söyledi.

Meclisten “Kentsel Dönüşüm” ile ilgili yetki kararı alarak Kentsel Dönüşüm ilanı için Bakanlığa ve Başbakanlığa başvurduğunu İller Bankası ile protokol imzaladığının duyulması üzerine İBB tarafından plan çalışmalarının hızlandırıldığını belirten Battal İlgezdi, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin planlarının 2,07 Emsal olarak hazırlandığı duyumunu aldığını, bu emsalle glen planı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP Ataşehir Örgüt toplantısında Ataşehir’in plan çalışmaları ile ilgili şu sözleri kaydetti;

“Ataşehir’in imar planları yıllardır çözülmüyor”

Ataşehir’in 1/5000’lik imar planları bir türlü yıllardır çözülmüyor. Ataşehir yemi ilçe olduğu için yeni 1/5000’lik planlar yapılmalıydı. Plan bütünlüğü olmalıydı. Maalesef bu olmadı. Sayın Kadir Topbaş’la ilk görüşmemizde bana “Ataşehir’le ilgili bir çalışma yap getir” dedi. Arkadaşlarla birlikte Mecliste karar aldık. Bütçeden de 1 Milyon 80 bin TL para harcadım. Ataşehir’i sokak sokak ölçtük. Nerde konut var, nerede iş yeri var tespit ettik. Alt yapısını ben yaptım planların. Bize, “bizim koşullarımız planların alt yapısını yapmaya müsait değil” dediler. 40 mühendis arkadaşla çalıştık seçimde 9 ay sonra kendisine teslim ettik.

“O İstanbul’un, Ben Ataşehir’in Belediye Başkanıyım

“Planları verirsek seçim alamayız” diye düşündüler sanırım. Sonra da hep beraber eylem yaptık imar talebimizi dile getirdik. Sayın Kadir Topbaş bana 6 yılda 1 sefer randevu verdi. Beni gördünmü yol değiştiriyor. Bazı belediye başkanı “abi” dermiş. O İstanbul’un belediye başkanı ise ben de Ataşehir’in belediye başkanıyım. Onun görevi 1/5 binlik planı yapmak. Benim görevim 1/binlik planı yapmak.

“Meclisten “Kentsel Dönüşüm” yetki kararı”

Büyükşehir planlarımızı yapmayınca ben Meclisten “Kentsel Dönüşüm” ile ilgili yetki kararı aldım. Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yenisahra, Barbaros ve Yeniçamlıca mahalleleri ile ilgili Meclisten yetki aldım. Arkadaşlarım sağ olsun bana bu yetkiyi verdiler. Sayın Bakan ile görüştüm. İller Bankası Genel Müdürü ile görüştüm. Onlarla görüştükten sonra ben bu yetkiyi aldım. İller Bankası Genel Müdürü Ataşehir’e geldi. İki sefer toplantı yaptık. Türkiye’nin en önemli firmaları da geldi. Fikirtepe gözümüzün önünde duruyor. Yenisahra Barbaros aynı tarza doğru gidiyor. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kararı alınmadı. Fikirtepe’de öyle bir çıkmaz var ki; müteahhitler vatandaşlar 40 aydır bekliyor. Hiçbir çözüm yok. Daha inşaata başlamış hiçbir firma yok. Birkaç firma ruhsat alabildi.

“1/5 Binlik Yenisahra Planında 6 Maddeye İtiraz Ettik”

1/5 binlik Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarını yaptılar.  Yapılan planın yüzde 45’i yeşil, büyük parsellere imar vermişler. Vatandaşların olduğu yerleri yeşil alana vermişler. Yenisahra ve Barbaros’ta Ataşehir Belediye Başkanlığı olarak ofis açtık. Bu plana itiraz ettik. 6 maddeye itiraz ettik. İmar transferlerindeki yüzde 50 hak kaybına da itiraz ettik. Bizim itirazımızın 5 maddesi kabul edildi. 3 ay önce İBB’de Meclise geldi. Mecliste 1/5 binlik plan çözüldü. Ama şu an Galatasaray’ın eski yöneticisi arsası ile ilgili açtığı dava planı iptal ettirdi.

“İller Bankası İle Protokolü Yaptık”

Ama biz Kentsel Dönüşüm kararı aldıktan sonra İller Bankası ile protokolü yaptık. Çevre ve şehircilik bakanlığı ve Sayın Başbakanla da görüştüm. Bu günlerde Ataşehir’in Kentsel Dönüşüm planı Meclise geliyor. Yani Bakanlar Kuruluna geliyor ve karar alınıyor.

Biz ofis açacağız oraya. Avukatlarımız ve planlamacı arkadaşlarımızla beraber. Bir ofis İller Bankası açacak. Burada sözleşme yapacak firmalar İller Bankası’nın onayını alacak. En az Yüzde 40 teminat mektubunu İller Bankası’na verecekler. Yenisahra ve Barbaros’ta vatandaşlar anlaşmalarını yaptı. Şimdi devretmeye çalışıyorlar. Yüzde 50 ile Türkiye’nin önemli firmalarını buraya getirip İller Bankası aracılığı ile anlaşma yaptıracağız.

“Yenisahra ve Barbaros’a 2,5 Emsal, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e 2,07”

Bizim bu çalışmamızın üzerine Kadir Topbaş bir anda hızlandı. Yenisahra ve Barbaros’un 1/5 binlik planlarını Meclise getiriyor. Arkasından da Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin planlarını getiriyor. Korkunun ecele faydası yok… Bir an evvel planların çıkartılması gerekiyor. Ama ben çok açık söylüyorum. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin planları 2,5 emsal olmasın ben o planları kabul etmem ki… Duyduğumuza göre 2,07 Emsal orada planlar. Yani sen, Yenisahra ve Barbaros’a 2,5 Emsal ver Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e 2,07 emsal. Buraya da 2,5 Emsal vereceksiniz. Alternatif olarak biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Bakanlar Kurulu’ndan geçtikten yetkiyi aldıktan sonra muhtarlarla konuşacağız. Siz kendiniz firmalarınız bulun. Ben Belediye Başkanı olarak yardımcı olacağım. Yeniçamlıca’da tapu sorunu var. Çalışmalar durduruldu. Önümüzdeki günlerde Ataşehir komple planlıyoruz. Ataşehir’in plan sıkıntısı bitiyor.

http://youtu.be/lj-D87Z-foY

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ