logo

Nabi Avcı ‘İhtiyaca Göre Okullarda İbadethane Açılabilir’

Nabi Avcı ‘İhtiyaca Göre Okullarda İbadethane Açılabilir’

nabi _ avci_ibadethaneMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışında okullarda ibadethane açılmasına ilişkin, İhtiyacı olan okullarda bu tip hizmetler verileceğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışını Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öğretmen Strateji Belgesi’ne ilişkin konuşan Avcı, bunun üzerinde titizlikle çalıştığı bir konu olduğunu belirtti.

Aralıkta Milli Eğitim Şurası’nı toplayacaklarını belirten Avcı, “Şuranın 4 ana temasından biri de öğretmen niteliğinin arttırılması. Ocak içinde strateji belgemizi açıklamış oluruz” dedi.

“İbadethaneler ilkokullardan itibaren mi kurulacak” sorusu üzerine Avcı, birçok okulda öğretmenlerin ve isteyen öğrencilerin ibadet edebilmeleri için ayrılan yerler bulunduğunu, ancak bunların genellikle bodrum katlarında uygunsuz yerler olduğunu söyledi. Nabi Avcı, “İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek” diye konuştu.

Nabi Avcı, “Talep artarsa endüstri meslek liselerinin sayısı arttırılabilir mi?” sorusu üzerine, hem sayıyı, hem kaliteyi artırmayı düşündüklerini söyledi.

Avcı, meslek okullarının, endüstri meslek liselerinin ve mesleki teknik liselerin gelecek yıllarda ciddi yarışlara konu olacağını, çünkü istihdam garantisi bulunduğunu söyledi.

TEOG’daki nakillere ilişkin son durumun sorulması üzerine Avcı, “En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Nakil talepleri Eylül sonuna kadar devam edecek. Nakil talebi almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Meslek liseleri ile ilgili tanınan kolaylıkların sorulması üzerine Avcı, “Bölüm seçerken, 10 ve 11. sınıfta eğer öğrencinin ailesinin bir işletmesi varsa ve o aile işletmesi sahibiyseler babasının mesleğini sürdüreceğini varsayarak ona öncelik veriyoruz” dedi.

Avcı, 40 bin öğretmen atamasını Cuma günü gerçekleştirmiş olacaklarını hatırlattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ