logo

NAİM YAĞCI ‘MİLLET ESASTIR, KARARI MİLLET VERSİN’

NAİM YAĞCI ‘MİLLET ESASTIR, KARARI MİLLET VERSİN’

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı oyunu kullandığı Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde basına referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Katılım oranındaki yüksekliği yapılanmadaki değişimin oylanmasına bağlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, iradesini sandığa yansıtan milletin kararının sonucu ne olursa olsun saygı duyulması gerektiğini “Evet” diyenin de, “Hayır” diyenin de bu konuda iradesini ortaya koyacağını ifade etti.

MİLLETTİR ASIL OLAN, MİLLETİN KARARININ ÜSTÜNDE KARAR OLMAZ

Öğle saatlerinde oyunu kullandığı Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde basına yaptığı açıklamada, “Millettir asıl olan” diye konuşan Yağcı, Milletin kararının üstünde karar olmayacağını söylediklerinin altını çizdi.

SİYASİ PARTİ TERCİHİ, SEÇİM DEĞİL

Yapılanın bir siyasi parti tercihi, seçim olmadığını vurgulayan Naim Yağcı, açıklamasında ,“Bugün ülkemiz adına önemli ve tarihi bir gün.  Netice itibariyle sıradan bir seçim yapmıyoruz. Ülkemizde Hükümet Sisteminin değişikliğini öngören Anayasa değişikliği oylanıyor. Milletimizin önüne gelen sandık demokrasi adına önemli. Millet tercihinde bulunacak. Siyasi partiler ve STK’lar Anayasa değişiklik paketi ile ilgili düşüncelerini ve görüşlerini ortaya koydular.  Bu gün milletimizin kararının sandığa yansıyacağı gündür.”dedi.

GÜZEL GÜN ÜLKEMİZİN GÜZEL GELECEĞİNE İŞARET

Sakin bir seçim yaşandığını, kendisine gelen olumsuz bir gelişme haberi olmadığını ifade eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı oyunu kullandıktan sonra basına yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü:
“Bugün sabahtan itibaren sandık kurulları oluştu. Ataşehir’de herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.  Sakin bir güne bahar havasıyla birlikte başladık. Ülkemizin güzel geleceklerine işaretidir diye düşünüyorum.  Şu an itibarı ile oyların %40 kullanılmış durumda. Milletimiz bu gün sistemiyle ilgili bir tercihte bulunuyor.”

DEĞİŞİMİ ONAYLAMAK ZORDUR

“Değişimi onaylamak zordur. Milletimiz son kararı ile oyunu verecektir. Bugüne kadar bir mücadele verdik. Ancak bugün ise milletin sandığa giren kararının esas olması, sandığa giren iradenin girdiği gibi çıkmasını sağlamaktır. Sandık kurulu görevlilerimiz bu görevi ifa ediyor. Sandık görevlilerimiz işlerinin başında. Diğer partilerin görevlileriyle birlikte aynı görevi ifa ediyorlar.”

TÜRKİYE’NİN BİR UCUNDAN DİĞERİNE OY VERMEYE GELİNİYOR

“Türkiye’nin bir ucundan diğer bir ucuna bir oyu var diye bilet alıp yollara düşen vatandaşlarımız vatandaşlık görevini yerine getiriyor. Vatandaşlar bu kadar duyarlı davranırken bir oyunun sandık sayılırken heba edilmesi hiç kimsenin kabul edemeyeceği hesabını veremeyeceği bir husustur. Oy bir namustur. Sandığa girdiği gibi çıkmasının teminatı olmamız gerekir. Biz arkadaşlarımıza bu öğütü verdik. Dedik ki; sandığa sahip çıkın ama her oya sahip çıkın. Rengi ne olursa olsun iradedir asıl olan. Akşam 18:00 gibi netice alınmış olacaktır. Umarım ülkenin birliğinin güçlendiği netice olur. Ülkeyi daha güçlü yarınlara ulaştırmak için güçlü iktidarlar oluşturmak. Ülkemiz referandumdan arzu ettiğimiz doğrultuda ve arzu ettiğimiz oranda güçlenerek çıkar.”

MİLLET ESASTIR, HER KARARI MİLLET VERSİN

“Sonuç ne olursa olsun halkımızın tercihidir. Bundan sonra her kararı millet versin. Millet esastır. Diğer kurumların tamamı millete hizmetle mükelleftir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey insan ve millet merkezli olmalı. Beklentimiz, bundan sonra siyaset sıkıştığında millet devreye girsin. Çözüm seçilenlerden değil milletten, halktan gelsin.”

YAŞANMIŞ BİR OLUMSUZLUK HABERİ YOK

Oy kullanma aşamasında Ataşehir’de bu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı. Türkiye genelinde de yaşanmış bir olumsuzluk haberi yok. Bazı yerlerde sandık kurullarının oluşturulamaması gibi bir endişemiz vardı. Sandıklar 07:00 Doğu ve Güneydoğu’dan itibaren oluştu. Oy kullanma süreci başladı.

YÜKSEK KATILIMLI REFERANDUM OLACAĞI GÖRÜLÜYOR

“Yüksek katılımın gerçekleşeceği bir referandum olacağı görülüyor. %80’in üzerinde %90’ları zorlayacak bir katılım bekliyoruz. Çünkü bu bir parti tercihi değil. Bizzat milletin geleceğini etkileyecek bir karar olacak sonuç. Olabildiğince yüksek oranda sandığa gidilerek geleceği oluşturacak değişime katkı sunulması yönünde tavsiyede bulunduk. Evet diyen de, Hayır diyen de bu konuda iradesini ortaya koyacak.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ