logo

Namık Sürmen ‘Hayvan Koruma Eğitimi’ne İlgiden Mutlu

Namık Sürmen ‘Hayvan Koruma Eğitimi’ne İlgiden Mutlu

atasehir_hayvansever_egitim-Ataşehir Belediyesi’nin hayvan severlere yönelik eğitim programında konuşan Namık Sürmen hayvan sevmeyenlerin ön yargısını kırmak adına eğitimlerin de olacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’deki hayvanseverler yönelik  ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi’ veren Ataşehir Belediyesi’nin programı hayvan severler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Eğitime katılan hayvan severlere İstanbul Valiliği tarafından “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartı” sertifikası verildi.

Ataşehir Belediyesi hayvanları koruyup, birlikte sevelim sloganıyla hazırlanan eğitimlerde; hayvan hakları, hayvanları koruma kanunları, hayvan davranışları ve beslenmelerine yönelik bilgiler veriliyor.

Bu Ancak Sevgiyle Olur

Hayvan severlerin bilimsel anlamada hayvan davranışlarının hayvanın vereceği tepkileri daha iyi anlayabilmelerine yardımcı olmak amacı ile bu eğitim programını başlattıklarının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, bu ilginin sevgiyle olacağını vurgulayarak; gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Namık Sürmen eğitimle ilgili; “Yüreklerindeki sevgi ile bilimin gerçeklerini birleştirerek daha doğru davranış biçimleri ile daha faydalı olabileceklerine dair kanaat oluştu. Bu konuda uzman arkadaşlarımız aracılığı ile böyle bir eğitim verme gereği hissettik” dedi

Eğitim programına hayvan severlerin yoğun ilgisinden mutlu olduğunu söyleyen Namık Sürmen yapılan çalışma ile ilgili Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a şu açıklamaları yaptı;

Bunlar Allahın Sessiz Kulları

Eğitim programımız beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. İnanılmaz bir katılım oldu. Hayvan severlerin gösterdiği ilgiden çok mutlu oldum. Bunlar güzel yürekli insanlar. Pazar günü bu fedakarlığı yaparak zamanlarını ayırdılar. Bu ancak sevgiyle olur. Zorlamayla olmaz… Bu vesile ile katılımcıların hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma olacak. Bundan sonra bu tip eğitim programlarımız devam edecek. Bu insanlarımız belediye olarak onore edeceğiz. Yaptıkları işin kulasallığını bilecekler. Hz. Mevlana’nı dediği gibi; bunlar Allahın sessiz kullarıdır. Ahret günü mutlaka dilleneceklerdir. İçinde sevgi olmayan inancı düşünmek pek doğru değil. Bunun için bu insanların hepsine ayrı ayrı saygı duyuyorum. İnşallah Belediye olarak biz de çok iyi şeyler yaparız. Var olan şartlarla en iyi hizmeti verdiğimiz düşünüyorum.  Yeni barınak projemize bazı engellemeler var. İBB barınak olarak düşündüğümüz yere başka bir plan düşünüyor. Başka bir yer tahsisi istiyoruz İBB’den. İnşallah olumlu karşılayacaklar. Olumlu karşılamazlarsa bu koca yürekli insanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ataşehir Belediyesi’ni Hayvanlarla İlgisini Gördüm

Ataşehir’e yeni taşındığını söyleyen hayvan sever İrem Canıtez, taşındıktan ve Ataşehir Belediyesi’ni hayvanlarla ilgili davranışlarını, hayvanlara ilgisini gördükten sonra; bu çalışmalara kendisinin de canı gönülden katılmak istediğini, bu eğitimin de kendisi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ