logo

Öğrenciler Engelliler Gününde ‘Sesimi Duy’ Diyorlar

Öğrenciler Engelliler Gününde ‘Sesimi Duy’ Diyorlar

Ümraniye İnanç Türkeş Ortaokulu öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde okullarında farkındalığı arttırmak için “SESİMİ DUY” adlı sosyal sorumluluk projesi hazırladı.

Yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı “Sesimi Duy” adlı sosyal sorumluluk projesinde her bir öğrenci tişörtlerine 3 Aralık Engelliler Günü ile alakalı sloganlar yazdılar.

Projede İstanbul Ümraniye İnanç Türkeş Ortaokulu Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin de desteğini alarak sloganların yazıldığı tişörtleri Engelliler Haftası boyunca okulda ve sokakta giyilecek ve toplumun dikkatini çekerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günün kapsamında düzenlenen etkinlikle farkındalık yaratılmaya çalışılacak.

Ayrıca, okulun bulunduğu Ümraniye Yukarı Dudullu Meydanında halkımıza bu konuyla alakalı farkındalığını arttırmak ve dikkati çekmek üzere slogan yazılı tişörtlerle görüntü verecekler. Öğrenciler Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Engellilerin Sorunları ile ilgili duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak ve dikkati çekmek üzere broşürler dağıtılacaklar.

İnanç Türkeş Ortaokulu Müdürü Meral YILDIRIM ve Okul Öğretmenlerinden Görme Engelli olan Sosyal Bilgiler Öğretmeni  Murat AKSÖZ başkanlığında yürütülen projenin amacı topluma, her bireyin aslında bir engelli adayı olduğunu hatırlatmak, engellerin aslında bedenlerde olmadığı, düşüncelerde olduğunu anlatarak engellilere yönelik olumsuz bakış açısının ortadan kalkmasını sağlamak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ