logo

‘Öğretmenler Günü’nde 3600 Ek Gösterge Müjdesine Ret

‘Öğretmenler Günü’nde 3600 Ek Gösterge Müjdesine Ret

Öğretmenler Günü’nde müjde verilsin isteyen CHP’li Adıgüzel’in öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını öngören teklifi AK Parti oylarıyla reddedildi.

Öğretmene 3600 Ek Gösterge Teklifi AKP Oylarıyla Reddedildi

“24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi öğretmenlerimize güzel bir müjde verelim” diyen CHP’li Adıgüzel’in öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını öngören teklifi AKP oylarıyla reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in öğretmenlerin 3000 olan ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını öngören kanun teklifinin gündeme alınmasına ilişkin önerge AKP oylarıyla reddedildi. Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada öğretmenlerin sorunlarına dikkat çeken Adıgüzel, “Bu ülkede her dönemde öğretmenlerin sorunları olmuş, bu sorunlar tartışılmıştı ama hiçbir iktidar döneminde öğretmenler bugünkü kadar fütursuzca mağdur edilmemiş; öğretmenlik mesleği bu kadar itibar kaybına uğramamıştı” ifadelerini kullandı.

“Eğitim Fakültesi Sayısı 3 Katına Çıkmış”

1995 yılında 33 olan eğitim fakültesi sayısının bugün itibarıyla 3 katına çıktığına vurgu yapan ve iktidar sıralarına seslenen Adıgüzel, “Her torba yasada yandaşın, sermayenin sesine kulak veriyorsunuz ama atanamayan öğretmenleri görmezden geliyorsunuz. ‘100 bin kadro açık’ deniyor, 500 bin atanamayan öğretmen var deniyor. Sadece 2017 yılında 265 bin kişi KPSS’ye girmiş. Fakat, iktidar diyor ki: “Sadece 20 bin öğretmen atacağız.” Geriye kalan 100 binlerce gence deniyor ki ‘Diploman öğretmen diploması ama git, haydi başka kapıya, başka bir iş bul!’” diye konuştu.

“En Çok Çalışan da Emeğinin Karşılığını Alamayan Öğretmenler de Bizde”

OECD rakamlarına göre en çok çalışan ama emeğinin hakkını da alamayan öğretmenlerin bizde olduğuna dikkat çeken Adıgüzel,  “Sayın Bakan, AKP iktidarı döneminde öğretmene yüzde 500 zam yapıldığı ile övünüyor. Ek ders ücretlerini yükselttiklerini söylüyor. Peki Sayın Bakan; bugün 12,11 TL’ye yükseltmekle övündüğü bir saatlik ek ders ücreti ile bir öğretmenin yerli de değil, yurt dışından ucuz diye ithal edilen karkas etinden yarım kilo kıyma bile alamadığının farkında mı?” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ