logo

Öğüt ‘Dev Proje’deki Çatlağı Meclis Gündemine Taşıdı

Öğüt ‘Dev Proje’deki Çatlağı Meclis Gündemine Taşıdı

garanti_fetih_catlakİstanbul Üsküdar’da yapımı süren, konut, alışveriş merkezi, rezidans ve otelden oluşan inşaat projesi Meclis gündemine taşındı. ‘Dev Proje’deki Çatlak Mecliste.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önerge ile inşaat projesinin çalışmaları sırasında oluşan zemin kaymasının nedenini ve ortaya çıkan mağduriyetin sorumlularını sordu.

Önergesinde, site yöneticilerinin inşaat çalışmasının verdiği zarar üzerine yargıya başvurduklarını ancak firmadan önce Üsküdar Belediyesinin itiraz ettiğine dikkat çektiklerini ifade eden Öğüt, belediyenin, iinşaat firmasını kollayan uygulamalar yaptığı iddialarına dikkat çekti.

Bölgede uygun eğimde sadece 2 bodrum katına iskan izni varken imar planında değişikliğe gidilerek yerin altında 10 katlı inşaat izin verilmesinin ve aynı şekilde bölgedeki parsellerde yükseklik üç katla sınırlanırken, söz konusu inşaat firmasına sınırsız yükseklik izni verilmesinin gerekçelerini soran Öğüt, “Firma inşaata başladığı tarihte tanınan imar hakkı süreç içinde değişikliğe uğramış mıdır? Bugün itibariyle hangi değişiklikler olmuştur?” sorusunu yöneltti.

“Proje kapsamında devam eden inşaat çalışmaları esnasında yeterli önlem alınamaması sonucu şantiyenin karşısında bulunan Garanti Sitesi’ne ait 2 Blokta zemin kaymasına bağlı olarak çatlaklar ve hasar oluşmuş, belediye tarafından boşaltma kararı alınmıştır. Bina sakinleri kendi olanakları ile evlerini boşaltmış, taşınma imkanı olmayanlar ise tehlikeye rağmen evlerinde yaşamlarını sürdürmektedir” diyen CHP’li Öğüt, site sakinlerine bu mağduriyeti yaşatan firma ile ilgili inceleme yapılıp yapılmayacağını, sorumluların bulunmasının planlanıp planlanmadığını sordu.

Öğüt ayrıca şu soruları yöneltti:

– Proje inşaatının çevreye verdiği fiziki zarar göz önünde bulundurulduğunda gerekli önlemler alınmadan inşaat çalışmalarının devamına izin verilecek midir?

– Mahalle sakinlerinin ifadesine göre halkı gürültüden şikayeti üzerine akşam ve gece çalışma izninin Mart 2014’te iptal edildiği dile getirilmektedir. Firmanın Üsküdar Belediyesi’ne başvurup 24 saat çalışma izni istediği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından da 12 Ocak 2015’te tüm gün çalışma izni verildiği doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

Üsküdar belediyesi sınırları içerisindeki dev inşaat projesinin hafriyat çalışması nedeni ile oluşan kayma sonucu Ataşehir Belediye sınırlarındaki Garanti Sitesi’nde 7 blokta hasar oluştuğu ve 2 blokta arz ettiği hayati tehlike nedeni ile boşaltıldığı özel haberimize konu olmuştu.

İşte önerge verilmesine gerekçe oluşturan Çatlak haberimiz: TIKLAYINIZ

Garanti_kym_fetih

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ