logo

ÖNCÜLDER’li Kadınları Yöre Yemeklerini Tanıttı

ÖNCÜLDER’li Kadınları Yöre Yemeklerini Tanıttı

Ertugrul_oncul_Ardahan Çıldır Öncül Köyü Derneği (ÖNCÜLDER) Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte yöre yemek kültürü tanıtımı yapıldı. Toplum sağlığı uzmanları kadınları bilgilendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Öncülüğünü, başkanlığını Ertuğrul Bulakbaşı’nın yaptığı Öncül Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği (ÖNCÜLDER) Kadın Kolları’nın organizasyonunda Öncül Köyü kadınlarının yaptığı yöre yemeklerinden örneklerin tanıtımı yapıldı.

Yöre kültürünü tanıtımı üye kadınların kaynaşması amacı ile yapılan organizasyonda bir arya gelen Öncül köyü ve misafir kadınlara Sağlık ve sosyal işler tarafında kadın sağlığı konulu kanser tedavisinde erken tanının öneminin anlatıldığı panel düzenlendi.

Ardahan Çıldır Öncül Köyü’nün, soğuk memleketin sıcak insanlarından sizlere kazda, getirdik, balda getirdik, selamda getirdik” diyerek konuşmasına başlayan Ardahan Çıldır Öncül Köyü Derneği (ÖNCÜLDER) Başkanı Ertuğrul Bulakbaşı, “Kadın Kollarımızın düzenlemiş olduğu Yöresel yemeklerimizin tanıtımı ve Kadın Sağlığı konulu panele iştirak ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uz.Dr. Hande Uluç,  Aile Danışma Uzmanı Emine Bankoğlu, Ataşehir toplum Sağlığı Merkezi Kanser Birim sorumluları Ebru Tosun ve Yasemin Griftin tarafından kadın sağlığı ve kanser konularında bizleri bilgilendirecekler” dedi.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği (ÖNCÜLDER) Kadın Kolları Başkanı Gülsen Bulakbaşı, “Bir olalım birlik olalım bu büyük şehirde kaybolmayalım” dedi.

Ardahan Çıldır Öncül Köyü Derneği (ÖNCÜLDER) Başkanı Ertuğrul Bulakbaşı’nın vekadın Kolları Başkanının konuşmaları sonrasında Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uz.Dr. Hande Uluç,  Aile Danışma Uzmanı Emine Bankoğlu, Ataşehir toplum Sağlığı Merkezi Kanser Birim sorumluları doktorlar Ebru Tosun ve Yasemin Griftin kadın sağlığı ve kanser konularında kadınlara bilgiler verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ