logo

Önseçime Giren Tek MYK Üyesi Veli Ağbaba

Önseçime Giren Tek MYK Üyesi Veli Ağbaba

veli_agababa_malatya_onsecim-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Malatya için delege ile önseçim kararı aldı. Bu karar ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, önseçime girecek tek MYK üyesi olacak.

CHP Parti Meclisi (PM) Malatya için delege ile önseçim kararı aldı.

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, siyasi partiler de milletvekili belirleme yöntemleriyle ilgili çalışmalarına hız verdi. CHP Parti Meclisi toplanarak hangi şehirlerde hangi yöntemle milletvekili adayının belirleneceğini kararlaştırdı.

Malatya için alınan delege ile önseçim kararına göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, önseçime girecek tek MYK üyesi olacak. Ağbaba, kararı memnuniyetle karşıladığını belirti.

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi Ağbaba’nın da önseçime girmeyerek genel merkez listelerinden aday gösterilmesi yönünde görüş belirtti. Ancak Veli Ağbaba ısrarla önseçimden yana tavır koyarak, Malatya’da önseçime girmek istediğini söyledi. Malatya için alınan delege ile önseçim kararına göre CHP Genel Başkan Yardımcıları içinde sadece Veli Ağbaba önseçime giren MYK üyesi olacak.

AĞBABA: “BEN DE DİĞER ADAY ADAYLARI GİBİ ÖNSEÇİME GİRECEĞİM”

CHP Parti Meclisi’nin aldığı delege ile önseçim kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Malatya için en demokratik usul önseçimdir. Biz hep bunu savunduk. Parti Meclisi’nin aldığı bu karar, parti içi demokrasiye verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiştir. Ben de diğer aday adayı arkadaşlarım gibi önseçime gireceğim” ifadelerini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ