logo

ORADA BİR KÖY VAR, UZAKTA; O KÖY BİZİM!

ORADA BİR KÖY VAR, UZAKTA; O KÖY BİZİM!

chp_bitlis_yardim-0Yurdun çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan CHP örgütü, Ataşehir İlçe Kadın Kolları yönetiminden Bitlis Güroymak’ta 17 köy okuluna destek gidiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

 “Orda bir köy var, uzakta. O köy bizim köyümüzdür” diyerek çalışmalarına başlayan Nihan Baykal Erol başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları yönetimi topladıkları giysi, ayakkabı, kitap ve kırtasiye malzemelerini, bölgedeki örgütleri aracılığı ile Bitlis’e bağlı Güroymak ilçesindeki 17 köy okuluna ulaştırıyor.

bitlis_cayarasi-ilkolkulu-guroymakchp_bitlis_yardim-10

O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZ!

“Orda bir köy var, uzakta. O köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, görmeksek de… O köy bizim köyümüzdür. Çocuklarımızı ilköğretim sıralarında ilk günlerde öğretilirdi bu şarkı. İçerdiği mesaj o kadar büyüktür ki aslında… Unutuldu… Unutturuldu…” ifadelerini kullanarak, Bitlis’in Güroymak ilçesindeki 17 köy okuluna bağış yapılmak üzere toplanan giysi, kitap ve kırtasiye malzemelerini yola çıkarma hazırlığı yapan CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol, ülkemizde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının büyük sancılarla başladığının altını çizdiği konuşmasında, “Neden mi?” diye sorarak;  “Çünkü okullarında eğitim ve öğretim başlayabilse de; öğrencinin binası var, öğretmeni yok. Öğretmeni olanın binası yok. Binası ve öğretmeni olanın malzemesi yok, kitabı yok, kalemi yok, defteri yok… Çocuğun ayakkabısı yok… yok…yok!” ifadelerine yer verdi.

chp_bitlis_yardim-5

“EĞER KİTAPLIĞINIZ OLURSA, YOLUNUZ, ÇEŞMENİZ, KÖPRÜNÜZ DE OLUR!”

Bitlis’in Güroymak CHP ilçe Başkanı Zeynelabidin Küçükdağ’ın açtığı bir telefon ile yola çıktıklarını kaydeden Erol, ilçelerindeki çocuklara dağıtmak için giyim, kırtasiye,kitap istendiğini belirterek; “Biz de CHP Ataşehir Kadın Kolu olarak yola çıktık. Neden yola çıktığımızı da Fakir Baykurt’un “Eşekli Kütüphaneci”adlı romanından iki ayrı paragrafla belirtmek istiyorum:

 – “Beyim diyor, bizim yolumuz, köprümüz, çeşmemiz yok; kitaplığı ne yapacağız? Anlatıyorum ona: Eğer kitaplığınız olursa, yolunuz, çeşmeniz, köprünüz de olur!”

– “Bakın!” dedi kadınlara. “Buraya dikiş makinesi alacağım. Halı tezgahı kuracağım. Çocuklarınız için iki üç beşik koyacağım. Radyo da var. Gelin işlerinizi burada yapın. Yeter ki kitaplığa ayağınız alışsın. Siz gelin ki, sizden görüp yarın çocuklarınız da gelsin. Biz de öbür uluslar gibi bir an önce ilerleyip uygarlık kervanına katılalım. Arkalarda kaldığımız yetmiyor mu?”

“Eşekli Kütüphaneci”den örnekle; “Bir kişiye ulaşırsak ne mutlu bize” diye konuşan Nihan Baykal Erol,  “Bu çocukların okula başlaması, eğitim ve öğretim görmesi bizim çok önemli. Elimizi uzatmamız gerekiyor, umut olmamız gerekiyor. Bir çocuğun hayatına dokunabilsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

chp_bitlis_yardim-21chp_bitlis_yardim-23

FETÖ YASAKLARI KAPSAMINDA OLMAMASINA DİKKAT ETTİK

Yardım çağrılarına gecikmeden cevap geldiğinin altını çizen, özellikle eğitimcilerden destek geldiğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Nihan Baykal Erol, FETÖ yasakları kapsamında olmamasına özellikle dikkat ettikleri tamamen ilköğretime yönelik okuma, ders, test kitapları, ve yardımcı ders kitaplarının kendilerine ulaştırıldığını söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bir emekli öğretmen kendi yazdığı ders kitaplarından 250 adet bağışladı. 4.sınıf ve 5.sınıf Türkçe Dilbilgisi… Bir başka emekli öğretmen olan partilimiz 5.sınıfa ait 500 adet seri okuma kitapları bağışladı. Kampanya kapsamında yaklaşık 2000 civarında kitap toplandı. Arkasından kırtasiyeler gelmeye başladı. Kurşun kalemden tutunda silgisine kadar… Anaokulu için bir bateri takımı, çadır ve tünel. Hiç beklemediğimiz kadarıyla giysi yardımı gelmeye başladı çocuklarımıza, annelerine, anneannelerine… Bizi çok duygulandıran anlardan biri bu giysiler kısmında yaşandı.”

chp_bitlis_yardim-9

HER BÖLGEDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM…

Bu tür yardımları sürekli tekrarladıklarını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  ülkemizin her bölgesinden ihtiyaç sahiplerine, bölgedeki il yada ilçe örgütleri aracılığı ile yardım elini uzattıklarını kaydederek; “Şu an İlçe Sekreterimiz ve Gençlik Kolları başkanımız kampanyalarla topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yurdumuzun bir başka bölgesi Çorum’dalar. Geçtiğimiz yıl yine örgütümüz tarafından toplanan yardımlar çeşitli bölgelerimizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Örgütümüz ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım için çok yoğun çalışıyor. Arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı yardımseverlere de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

chp_bitlis_yardim-2chp_bitlis_yardim-14

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ