logo

ORDEF Başkanı ‘Derdimiz Orduluların Birlikteliği’

ORDEF Başkanı ‘Derdimiz Orduluların Birlikteliği’

atasehir_ordulular_dernekErtuğrul Köleoğlu başkanlığındaki Ataşehir Ordulular Derneği kahvaltılı toplantıda bir araya getirdiği ORDEF ve Ordu dernekleri yöneticileri ile İstişarelerde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Ordulular Derneği bakanı Ertuğrul Köleoğlu, Orduluları bir araya getirip kaynaştırmak istişarelerde bulunmak ve Ataşehir’de bir güç olmak amacı ile istişare toplantıları yaptığını kaydetti.

Ordu Dernekleri Federasyonu (ORDEF) Başkanı Ali Çelik ise Orduluların birlik ve beraberliğini pekiştirmek için sempozyumlar yapılması gereğinin altını çizerek; “Bizim derdimiz Orduluların birlikteliği. Artık birlikte olma, birlikte ayağa kalkma zamanıdır” diye konuştu.

Ataşehir Ordulular Derneği, istişarelerde bulunmak üzere üçüncüsünü düzenlediği kahvaltılı toplantıda hemşehri dernekleri ile bir araya geldiler.

Ertuğrul Köleoğlu başkanlığında Ataşehir Ordulular Derneği tarafından Ataşehir Mustafa kemal Mahallesi’ndeki Trio Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Ataşehir Ordulular Derneği yönetimi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Merdan Özer,  Ordu Dernekleri Federasyonu (ORDEF) Başkanı Av. Ali Çelik, Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Niyazi Yaman, STK temsilcileri, Ataşehir’in Ordulu mahalle muhtarları İdris Taşkın, Ercan Ersin ve Sadettin Kahraman, Ordu dernekleri başkan ve yöneticileri katıldı.

IMG_0048

Amacımız Orduluları Kaynaştırmak

Geleneksel hale getirdikleri kahvaltılı toplantılarının 3.sünü gerçekleştirdiklerini belirten Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu; “Amacımız Orduluları yan yana getirip kaynaştırmak istişarelerde bulunmak ve Ataşehir’de bir güç olmak. Amacımız, Ataşehir’e yük değil katkı sunmaktır. Kurduğumuz dernek sayesinde dağınık olan insanlarımızı bir araya getirerek bir nebze bunu başardığımızı düşünüyorum. Bazı eksiklerimiz var. Bunları çözme adına istişarelerde bulunmak için Ordu derneklerimizle bir araya geliyoruz. Toplantımız da bu amaçlı. Bu vesile ile Ataşehir’de güzel şeylere imza atacağımıza inanıyorum. Belediyelerle, resmi kurumlarla iletişimimizi güçlendirmek istiyoruz. Bugün burada konuşacaklarımızı, alacağımız kararları sizlerle ayrıca paylaşacağız. Bu toplantıya katılan derneklerin bir kısmı ilçemiz dışından ancak üyelerinin bir kısmı Ataşehir’de ikamet ettiği için onları da muhatap alıyoruz ve önemsiyoruz. Şu an 23 bin 8 yüz seçmenimizle Ataşehir’de üçüncü sıradayız. Bunu temsilde yansıtmamız gerekir “ diye konuştu.

IMG_0067

“Ordularla İyi Dostluklar Kurduk”

Toplantıda bulunanların birçoğunuzu uzun yıllardan beri tanıdığını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen konuşmasında; “ Tanıdığım Ordularla iyi dostluklar kurduk. Arkadaşlığımız hala devam ediyor. Bu büyük bir nimettir. Dernekçilik önemlidir. Bir araya gelerek birilerinin elinden tutmak lazım. Sadece öne çıkmak için yapılmamalı. Kurumdan öte geçmek gerekir. Onun için etrafınıza elinizi uzatmanız dernekçiliği anlamlı kılacaktır” dedi.

IMG_0080

ORDEF Başkanı Ali Çelik “Orduluların Birlik Ve Beraberliğini Pekiştirmeliyiz”

Orduluların birlik ve beraberliğini pekiştirmek için sempozyumlar yapılması gereğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Ordu Dernekleri Federasyonu (ORDEF) Başkanı Ali Çelik; “Her etkinlikte hepimiz Orduluların birlik ve beraberliğini anlatıyoruz.  Birlik ve beraberliği anlatırken de ayrıştırıyoruz. Bunu üzülerek söylüyorum. İnşallah buradan ortak akıl, müşterek paylaşacağımız şeyler çıkar. Ben gittiğim her yerde hangi partiden olursa olsun, bizim üst kimliğimiz Ordu’dur diye slogan yapmaya çalışıyorum.  Çünkü siyaset bizim aramıza ayrışmayı getiriyor. Maalesef bir masanın etrafında oturamıyoruz. Yarın siyasi figüranlar değiştiğinde o zaman ne olacak. Atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Niye biz yokuz, bunu sorguluyoruz. Bizim derdimiz Orduluların birlikteliği. Artık birlikte olma, birlikte ayağa kalkma zamanıdır. Bu işi siyasete kurban etmemeliyiz” diye söyledi.

IMG_0095

Sadi Özata “STK’lar Olmazsa Olmazlarımızdan”

Kendisinin de Ordu’nun önemli bir kesiminin bulunduğu Vadide yer alan bölgeye mensup olduğunu belirten Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, dernekçiliğin önemine vurgu yaparak; “ Örf ve adetlerimizi sürdürebilmek için dernekleşme, federasyonlaşma gibi örgütlenme anlamına sivil toplum örgütlerini kuruyoruz. Bu örgütlerin kuruluş amacı bizleri bir araya getirerek birlikte güzel günler geçirmek içindir. Bunu yapıyoruz. Ama şu da bir gerçek; artık demokratik ülkelerde, Cumhuriyet ile yönetilen ülkelerde, STK’ların büyük bir öneme haiz olduğunu görüyoruz. Onun için STK’lar olmazsa olmazlarımızdan biridir. Bu anlamda toplantınızın, birliğinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

IMG_0107

Merdan Özer “Birlik Ve Beraberlik Sağlanmalı

Birlik ve beraberlik sağlanarak bölgedeki güçlerini göstermeleri gereğini vurgulayan Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Merdan Özer, birlik ve bütünlük için bir eksende bileşilmesinin altını çizdi.

Toplantı, dernek başkan ve yöneticileri ile Ordulu muhtarların görüş, düşünce ve eleştirilerini dile getirdiği konuşmalarla devam etti.

IMG_0025

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ