logo

Orhan Çerkez, Kadının Yeri Evde Oturmak Değildir

Orhan Çerkez, Kadının Yeri Evde Oturmak Değildir

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin Özgürlük Parkı’nda düzenlediği Kadın Eli Çadırı,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’in katılımıyla açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özgürlük Parkı’ndaki Kadın Eli Çadırı açılışında konuşan Orhan Çerkez, “Başkanımız Sayın Battal İlgezdi göreve başlar başlamaz, -kadının yeri evde oturmak değildir- diyerek sosyal projelerde yer almaları ve aile ekonomisine katkı sağlamaları için ortamlar yaratarak, bu konuda bizlere çalışmalar yapma talimatları verdi” dedi.

Ataevlerinde eğitim alan, AKAGİM’de üretim yapan, ortak ofiste şirket faaliyetlerini yürüten, aldığı eğitimler sonrasında iş planı dosyasını KOSGEB’e sunan ve aynı zamanda ilçe genelinde bulunan Ataşehirli kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru örgü, takı, süsleme, işleme ve resim gibi ürünlerini Özgürlük Parkı’nda kurulan Kadın Eli Çadırı stantlarda sergiliyor.

Ataevlerinde eğitim alan, AKAGİM’de üretim yapan kadınlar ürettikleri seramikleri, el işlerini, dantelleri, iğne oyalarını, tekstil ürünlerini, oyuncakları ve işlemeleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

 “KADININ YERİ EVDE OTURMAK DEĞİLDİR”

Önceden belirlenmiş programı nedeniyle katılamadığı için gönderiği mesajla kadınlara desteğini ileten CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Gamze Akkuş İlgezdi’nin mesajının okunmasından sonra konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Başkan Battal İlgezdi’nin kadınların sosyal projelerde yer alarak aile ekonomilerine katkılarını teşvik ettiğini vurgulayarak, “Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi göreve başlar başlamaz, -kadının yeri evde oturmak değildir- diyerek sosyal projelerde yer almaları ve aile ekonomisine katkı sağlamaları için ortamlar yaratarak, bu konuda bizlere çalışmalar yapma talimatları verdi” diye konuştu.

BAŞKAN İLGEZDİ’DEN ATAŞEHİRLİ KADINLARIN VERDİĞİ DESTEĞE TEŞEKKÜR

Ülke ekonomisinin gelişmesinde, kültürel ve sosyal anlamda ilerlemesinde kadınların katkısının önemine işaret eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması sırasında Ataşehirli kadınların verdiği desteğe teşekkürünü iletip, “Umarız kısa sürede sizlerle ve bizlerle beraber olacaktır” dileğini de aktararak, “Belediye olarak asıl görevlerimizden biri; Ataevlerimizde, başka alanlarda bu tür faaliyetlerin çoğaltılmasına destek olmak. Bu desteklerin, kadın emeğinin ön plana çıkmasında ülkemizin geleceği açısından önem arz ettiğine inanıyorum.  Kadınların olmadığı yerde bereket olmaz, sevgi olmaz, huzur olmaz” dedi.

BİREYSEL VE TOPLUMSAL YAŞAMLARINI İYİLEŞTİRME ÇABALARINA DESTEK

Törende konuşan Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi işbirliğiyle kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmayı ve yerel kalkınmada liderliklerini güçlendirmeyi, bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirme çabalarını desteklemeyi, temel ihtiyaçları etrafında organize olarak kapasitelerini geliştirebilecekleri platformlar yaratmalarını hedeflediklerini kaydetti.

KADIN EMEĞİNİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Ataşehir Kent Konseyi olarak kadının ve kadın emeğinin her zaman yanında olacaklarının altını çizen Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir, kadının güçlenmesiyle demokrasinin de güçleneceğine işaret ederek,“Yerelde ve ülke genelinde kadının ekonomik ve sosyal olarak güçlü olması için çaba harcıyor ve kadının yanında olmak istiyoruz. Kadının güçlü olması toplumsal yapımızın ve demokrasinin güçlü olmasının ön koşuludur. Kadın özgürleştikçe dünya daha özgür olacaktır” dedi.

GÖNÜLLÜ KADINLARDAN ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA DESTEK

Nilgün Özdemir, bu hedef doğrultusunda, el emeği ile üretim yapan Ataşehirli kadınların, ürünlerini satarak kişisel ve toplumsal fayda sağlayacakları, kamusal alanlarda periyodik olarak “Kadın Eli Çadırı” kurduklarını hatırlatarak, gönüllülerin katkısıyla açılan bir stantta sergilenen el emeği ürünlerin şiddet mağduru kadınlara destek amaçlı kaynak sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği Ataşehir Özgürlük Parkı’nda kurulan “Kadın Eli Çadırı”nın açılışına Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez ile birlikte; Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, CHP Ataşehir kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, STK temsilcileri ile Ataşehirliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ