logo

OYUN KUŞU YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

OYUN KUŞU YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

Atasehir_kus_yarisma (0)Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışı’nda kuş uçuran bölgesinden İsa Coşkun’a ait güvercin 343 puanla 2 sırada yarışa devam ederken taklasız indiği için diskalifiye oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışı’nda Yenisahra bölgesinden İsa Coşkun kuş uçurdu. İsa Coşkun’a ait güvercin 343 puanla 2 sırada yarışa devam ederken taklasız indiği için diskalifiye oldu.

Niyazi Yaman başkanlığındaki yönetim tarafından organizasyonu yapılan Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışı’nda oyun kuşları dereceye girme mücadelelerine devam ediyor.

Atasehir_kus_yarisma (1)

Ataşehir ve dışından güvercin severlerin katıldığı 10 yıldır yapılan ve gelenekselleşen Ataşehir Anadolu Güvercin yarışması 1 yıl sürüyor. Sene sonunda toplanan puanlar üzerinden yapılan değerlendirmede dereceye giren ilk üçe 1’cilik, 2’ncilik ve3 üçüncülük ödülü veriliyor.

Atasehir_kus_yarisma (9)

Atasehir_kus_yarisma (52)

Oyunlu güvercin klasmanında yapılan yarışlar. Havada kalış ve attığı takla sayısına göre puan alıyor. 30, 40 dakika süren uçuştan sonra hedefe geldikten sonra takla atarak 3 metrenin üzerinde yükselmesi puanını olumlu etkiliyor. Sabah ve akşam saatlerinde yapılıyor güvercin uçurma yarışmaları.

Yenisahra Mahallesi’nde İsa Coşkun’a ait ikinci sırada mücadele eden kuşun puanlaması sırasında konuşan Ataşehir Anadolu Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Niyazi Yaman; “Yılbaşında başlayan oyun kuşu yarışması ilk üç ay içerisinde tamamlanıyor. Nisan ayından itibaren yarışmalar başlıyor. Yıl sonu itibarı ile yarış programı tamamlanmış oluyor. Kayıt alınan adreste önceden verilen zamanda hakem heyeti gözetiminde yapılan yarışmalarda alınan puanlar yılsonunda dereceye giren kuşları belirliyor. Yarışmacılar kayıtlı her kuşu için ayrı ayrı yarış puanlaması için kuş uçurarak yarışmaya katılıyor” dedi.

Yarışmanın şuana kadarki bölümünde Yenisahra bölgesinden İsa Coşkun 1’nci, Pendik bölgesinden Mutlu Karakuş 2’nci ve 3’ncü ise Fındıklı bölgesinden Cemal Okcu ’ya ait kuşlar performansları ile aldığı puanlarla yarışı ilk üç sırada götürüyor.

30 Aralık 2015 günü akşamı saat 18.00’da tamamlanacak olan yarışmada dereceye girenlere kesin tarihin ilerde açıklanacağı Ocak ayı sonlarında ödülleri verilecek.

Atasehir_kus_yarisma (3)Atasehir_kus_yarisma (45)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ