logo

 ‘Özel Öğrenciler’ Tuğba Özay ve Devran İskender’le Eğlendiler

 ‘Özel Öğrenciler’ Tuğba Özay ve Devran İskender’le Eğlendiler

Ataşehirli özel eğitim öğrencileri Yunus Emre Özel Eğitim Uyguluma Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte sanatçılar Tuğba Özay ve Devran İskender ile şarkı söyleyip eğlendiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ile Yenişehir Muhtarlığı ve Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle, okulun spor salonunda düzenlenen etkinlikte çeşitli engelleri bulunan özel eğitim öğrencileri, sahne alan sanatçılar Tuğba Özay ile Devran İskender’in seslendirdiği şarkılarla dans ederek eğlendiler.

Yunus Emre Özel Eğitim okulundayız Devran İskenderskender

Recep Kenan paylaştı: 29 Mart 2018 Perşembe

Şenol İpek’in sunuculuğunda, Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda gerçekleşen ve Ataşehir’deki engelli özel eğitim öğrencilerinden önemli bir bölümünün yer aldığı etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Ercan Metin ve Ahmet Özgenç, Ataşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gülseda Torun, Ataşehir Belediyesi Sosyal Hizmetle Müdürü Gürsel Sarımaden, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş, Çekoil AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Önder Çeken, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, sanatçılar, STK temsilcileri, hayırsever iş adamları, vatandaşlar ile özel eğitim öğrencileri ve velileri katıldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından engelli öğrenciler için 5 adet tekerlekli sandalyenin de bağışlandığı etkinlikte bağışlanan 5 adet tekerlekli sandalye Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından teslim edildi.

Yunus Emre Özel Eğitim okulundayız

Recep Kenan paylaştı: 29 Mart 2018 Perşembe

2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde 1, 2 ve 3’üncü kademelerde 105 öğrenci ve 62 öğretmenle eğitime devam ettiklerini kaydeden Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Ahmet Özgül, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, “Öğrencilerimiz çoklu engelli, orta ağır zihinsel engelli ve OTİZM’lidir. Okulumuzda 36 derslik, 5 atölye, Spor salonu, yemekhane, revir, rehberlik odası, açık spor sahası ve oyun parkı bulunmaktadır. Amacımız öğrencilerimize öncelikli mutlu oldukları ortamlar yaratmak, ailelerine en az bağımlı hale getirmek, onların toplum ile bütünleşmesini sağlamak ve atölyelerimizde çeşitli iş becerileri kazandırarak onları üreten bireyler yapmaktır” dedi.

Engellerin sevgi ile aşacağının ve hepimizin bir engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerektiğinin altını çizen Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, programın organizasyonuna katkı verenlere teşekkür etti.

Kendisinin de engelli babası olduğunu ifade eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, kısa konuşmasında, “Bir engelli babası olarak engellilerin sorunlarını biliyoruz. Böyle etkinlikler moral ve motivasyon yönünden önemli organizasyonlardır. Engelleri aşmamız için hep birlikte işbirliği ile çalışmamızla birbirimizi desteklememiz lazımdır” ifadelerine yer verdi.

Ataşehir Belediyesi olarak öncelikle zihinlerdeki ve kalplerdeki engelleri kaldırmak için birçok çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, “Ataşehir Belediyesi olarak Sayın Başkanımız Battal İlgezdi, belediyeyi kurduktan sonra birçok sosyal projeye imza atmış, engelli sorunlarını kendi sorunumuz olarak görmüşüzdür. Biz öncelikle zihinlerdeki ve kalplerdeki engelleri kaldırmak için birçok çalışmalar yaptık. Engellilerin önündeki engelleri kaldırarak sosyal hayatla bağlarını kurmak için birçok proje hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Özel Eğitim okulundayız Abdullah Der, Orhan Çerkez

Recep Kenan paylaştı: 29 Mart 2018 Perşembe

Özveriyle çocuklarına sahip çıkan bütün yükü omuzlayan engelli annelerine teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkanı Abdullah Der, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürü Ahmet Özgül okul yönetimi ve öğretmenleri ile Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı’ya teşekkür ederek; “Burada en büyük teşekkürü engelli anneleri hak ediyor. Onların çilesi, emeği çok… Çocuklarına sahip çıkıyorlar, koruyorlar, bakıyorlar. Bizimde çocuklarımız var. Bizlerde birer engelli adayıyız. Belediye olarak okullardaki bütün çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Engelli çocuklarımızın yanında olmak için daha fazla gayret sarf ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun çalışmalarına ve etkinliğin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluşlara, iş adamlarına ve hayırsever vatandaşlara plaket takdim edildi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez’e Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı ve Okul Müdürü Ahmet Özgül tarafından plaket verilerek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü adına plaketi Ataşehir İlçe Emniyet Müdür Vekili Müdür Yardımcısı Gülseda Torun’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü adına da plaketi Şube Müdürü Ercan Metin’e verildi.

Protokol konuşmaları ve plaket sunumunun ardından program, Ataşehirli eğitim öğrencilerinin eğlencesi, sahne alan sanatçıların seslendirdikleri şarkılar eşliğinde devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ