logo

ÖZGECAN UNUTULMADI, UNUTTURULMADI!

ÖZGECAN UNUTULMADI, UNUTTURULMADI!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, Özgecan Aslan cinayetinin yıldönümünde kadın cinayetlerine dur demek için Taksim’de eylem yaptı. Özgecan mezarı başında anıldı.

Öte yandan; Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Sabah saatlerinde, Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Özgecan’ın mezarını ziyaret Aslan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yasin okunması ile başlayan anmada gözyaşlarını tutamayan anne Songül, baba Mehmet ve Beste ile Barış Ali Aslan kardeşler dua etti.

ozgecan_unutulmadi (2)

Tünel Meydanı’nda sabah saatlerinde toplanan aralarında Ataşehirli Kadınların da olduğu CHP’li kadınlar, yoğun yağışa rağmen Özgecan Aslan’ın fotoğraflarıyla ‘Özgecan Aslan için yastayız, isyandayız’, ‘Özgür kadın özgür toplum’, ‘Kadın cinayetlerine son’ yazılı pankartlar açarak sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Eyleme CHP İstanbul İl Başkanvekili Orhan Örkmez ve CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ile birlikte parti meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda CHP’li katıldı.

ozgecan_unutulmadi (6)

Özgecan Aslan’ın faillerinin, mahkeme karşısında kravat taktıkları için iyi hal uygulanması, benzeri hafifletici sebeplerin erkeleri şiddet suçuna teşvik etiğine dikkat çeken CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, yaptığı basın açıklamasında; “Caydırıcı sonuçlar için kadına yönelik şiddet davalarına ceza indirimi uygulanmamalıdır. Kadınların, başlarına bir şey gelir korkusu olmadan sokağa çıkabildikleri, istedikleri saatte istedikleri yerde yürüyebildikleri ve dışarıda olmalarını haklı kılacak bahaneler düşündürmek zorunda olmadıkları bir Türkiye istiyoruz. Kadınların sosyal hayatlarını ahlak adı altında yok etmeye çalışan zihniyet ile sonuna kadar mücadele ediyor çağdaş bir demokrasi istiyoruz. Kadınların can güvenliğini sağlamakla yükümlü olan devlet, failleri korumayı bırakmak zorundadır. Geçen yıl yitirdiğimiz Özgecan Aslan’ın acısını iliklerimizde hissederken yine acıların önüne geçmek için başta hükümet olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Artık kadın kelimesini bile adında taşımayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kadına yönelik şiddet konusunda büyük görevler düşmesine rağmen bu kurum bir türlü etkin bir politika güdememektedir” dedi.

ozgecan_unutulmadi (3)ozgecan_unutulmadi (4)ozgecan_unutulmadi (5)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ