logo

PASSOLİG KART BÜYÜK DERBİYİ VURACAK MI?

PASSOLİG KART BÜYÜK DERBİYİ VURACAK MI?

pasoligTürk futbolunun yeni dönemi e-bilet uygulaması “Passolig Kart” uygulaması hafta sonu oynanacak Beşiktaş – Fenerbahçe maçı öncesi kriz yarattı.

14 Nisan itibariyle Türk futbolu yeni bir döneme adım attı; kağıt biletlerin tarihe karıştığı e-bilet uygulaması kapsamında projelendiren “Passolig Kart” hayata geçeli henüz birkaç gün olmasına rağmen kriz yarattı. Kamuoyuna yansıyan şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Uygulama, özellikle hafta sonu oynanacak Beşiktaş – Fenerbahçe maçı öncesi büyük sancı yaratacak gibi görünüyor.

FUTBOLDA “PASSOLİG” DÖNEMİ TBMM GÜNDEMİNDE

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de bununla ilgili kendisine ulaşan ve kamuoyuna yansıyan şikayetleri Meclis gündemine taşıdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Öğüt, uygulamanın derbi öncesi hayata geçirilmesinin yaratacağı sorunları ve Passolig kartı başvurularında yaşanan sıkıntıları sordu.

İnternet sitesi üzerinden kart başvurusu yapmak isteyenlerin günün her saati türlü zorluklarla karşılaştığını ve birçok kişinin başvurusunu tamamlayamadığını belirten CHP’li Öğüt, kart ile ilgili yeteri kadar kamuoyu tanıtımı yapılmamasının gerekçesini sordu.

CHP’Lİ ÖĞÜT PASSOLİG ŞİKAYETLERİNİ BAKAN KILIÇ’A SORDU

” Hafta sonu oynanacak derbi maçı öncesi kağıt bilet yerine e-bilet sistemine geçilmesini, stadyum girişinde ve çevresinde çıkabilecek muhtemel kargaşaya ve olaylara neden olabileceğini de göz önünde bulundurarak doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız gelen tepkileri de düşünerek uygulamanın yürürlük tarihini ertelemeyi düşünmekte misiniz?” sorularını yönelten Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-Diğer bir seçenek olarak uygulamayı seçilecek bir pilot ilde veya bütünüyle yeni futbol sezonunda hayata geçirmeyi düşünmekte misiniz?

-Kartın hayata geçtiği 14 Nisan’dan bu yana internet sitesinden başvuru ile ilgili kaç şikayet veya sorun çağrı merkezine ulaşmıştır?

-Basın yayın organlarına yansıyan şikayetler ve müşteri hizmetleri çağrı merkezinden aktarılan bilgiler ışığında sistemin sürekli arıza vermesinin ve arızaları önleyecek yeterli alt yapının sistem hayata geçirilmeden önce kurulmamış olmasının gerekçesi nedir?

-Çağrı merkezinin sürekli meşgul olmasının yanı sıra merkeze bırakılan sözlü başvuru notlarına dönüş yapılmamasının gerekçesi nedir?

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ