logo

Polise, Savcıya Güvendi Dolandırıldı!

Polise, Savcıya Güvendi Dolandırıldı!

dolandirildiAtaşehir, Yenisahra Mahalesi’nde yaşayan emekli Hayrettin Öztürk’ün başına gelen hepimizin başına gelebilecek türden dolandırıcılık hikayesi. Dolandırıldığını anladı kriz geçirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçtiğimiz aylarda Canan Karatay’ın başına gelenlerin bir benzeri de Ataşehir’li Hayrettin Öztürk’ün başına gelmiş. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesi elemanları yaptıkları sözde operasyonda kendilerine yardım etmelerini istedikleri emekli Öztürk’ü dolandırdılar.

Canan Karatay’ın Yaşadığını Emekli Hayrettin Öztürk’de Yaşadı

Ünlü diyetisyen, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın yaşadıklarına benzer bir olayda dolandırıcıların kurbanı olan Ataşehir yenisahra’da yaşayan emekli Hayrettin Öztürk bütün birikimi olan yaklaşık 22 bin Euro (45 bin TL)’sunu kendilerini savcı ve baş komiser olarak olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesinin elemanlarına kaptırdı.

Önceden gözüne kestirdikleri anlaşılan dolandırıcılar, olay sabahı telefonla arıyorlar Hayrettin Öztürk’ü. Eşi çıkıyor telefona… “Nüfus cüzdanını kaybettiniz mi?” diye soruyorlar telefonda. Bankadan çağırıldığını söylüyor eşi Hayrettin Beye. Bankadaki hesabından para çekildiğinin tespit edildiği, müdahale edilmesi gerektiği söyleniyor telefonda Hayrettin Öztürk’e.

70 Kişilik Bir Ekiple Operasyona Yardım

Aralarında savcının da olduğu 70 kişilik bir ekip tarafından bankacıların da ortağı olduğu suç şebekesine yönelik operasyon yapıldığını ve hem kendilerine yardım hem de parasını kurtarmak için Kadıköy’e gelmesi gerektiği söyleniyor. hayerttin ozturkKadıköy’e gitmek üzere Yenisahra’daki evinden yola çıkan Öztürk taksici tarafından takip edildiği uyarısı yapılıyor.

2 Savcı ve 2 Baş Komiserle İşbirliği

Kadıköy’e giderek Hayrettin Öztürk dolandırıcılık şebekesi üyesi, sözde operasyon yapan 2 savcı ve 2 baş komiser den oluşan emniyet mensupları tarafından talimatlarla yönlendirilerek, bankadaki parası çektiriliyor.

Bankadan parasını çeken Hayrettin Öztürk, sözde savacı ve baş komiserlerden oluşan dolandırıcı şebekesinin elamanlarına, güvenli olduğu iddia edilen başka bir bankaya yatırılmak üzere parasını teslim ediyor.

Dolandırılan Hayrettin Öztürk Kalp Kriz Geçiriyor

Dolandırıldığının farkına varan ve bütün birikimini kaptırdığını anlayan Hayrettin Öztürk kalp kriz geçirip acil olarak hastaneye kaldırılıyor.

O aradaki zaman diliminde olanları çocuklarının takip ettiğini polisle ilgili işlemleri onların yaptığını söyleyen Öztürk, hastaneden taburcu olduktan sonra polise verdiği ifade olayı ayrıntıları ile anlattığını belirtti.

Polisin, dolandırıcı mağduru Hayrettin Öztürk’in ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı sürdürdüğü ve araştırma ve incelemelerine devam ettiği bildiriliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ