logo

RAMAZAN DAVULCULARI BELGELENDİ

RAMAZAN DAVULCULARI BELGELENDİ

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, geleneksel olarak Ramazan ayı süresinde oruç tutan vatandaşlara sahur haberi veren davulculara izin belgeleri ve kimlik kartlarını verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de hizmet verecek Ramazan davulcularına davet edildikleri Zabıta Müdürlüğü’nde gerekli uyarılar yapılırken, görevli kimlik kartları da verildi.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlenen Ramazan davulcularına dağıtılan görevli kartlarında davulcunun kimliği, hangi mahallede ve hangi yıl davul çalabileceği bilgileri bulunuyor.

Ayrıca, Ramazanda çalınacak davul standardının da belirlendi. Çıkardıkları sesin rahatsızlık yarattığı gerekçesiyle plastik malzemeden yapılan davullara izin verilmezken, bütün davulculara deri davul kullanma zorunluluğu getirildi.

Ramazan davulcuları, vatandaşlardan istekleri dışında para toplanmasının önlenmesi ve diğer şikayetler için davulcular gece denetim ekipleri tarafından kontrol edilecek.

Ramazan dolayısıyla davulculara yönelik düzenleme ve mahalle bazında görevlendirme ile dağılımı yaparak ilgililere duyurduklarını kaydeden Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, genellikle kendi yaşadıkları mahallelerde görevlendirmeye dikkat ettiklerini, yakalarında; görülüp okunabilecek şekilde takmaları kaydıyla kimlik belgelerini verdiklerini söyledi. Sarıkaya, yapılan toplantıda sadece yetkilendirilen davulcuların, kimlik belgelerini çalarken ve bahşiş toplarken yakalarında bulundurmak zorunda olduklarının ve denetimde kurallara uymadıkları tespit edilenlere yaptırım uygulanacağının altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ