logo

ROTARY ÇPAL Korosu Atafest Kapsamında Konser Verdi

ROTARY ÇPAL Korosu Atafest Kapsamında Konser Verdi

Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrenciler Halk Müziği ve Dansları Topluluğu ATAFEST kapsamında düzenlenen konserle Ataşehirlileri türkülerle buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

ATAFEST Etkinlikleri kapsamında ROTARY ÇPAL Müzik Öğretmeni Zuhal Yıldırım Gök yönetiminde, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koro ile halk oyunlarından örneklerin sunulduğu konser, konukların da katılımı ile coşku ile gerçekleşti.

2013 yılında Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmen korosu olarak kurulan, konserleri ile büyük beğeni toplayan ve çalışmaları genişletilerek bu güne ROTARY ÇPAL Öğretmen ve Öğrenciler Halk Müziği ve Dansları Topluluğu, türkü dostu öğretmeni ile yan yana türkü söyleyip birlikte halk dansı oynayan öğrencilerden kurulu.

Repertuarlarındaki birbirinden güzel türküleri şefleri Zuhal Yıldırım Gök yönetiminde koro ve solo olarak seslendiren Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmen korosunun Atafest kapsamındaki konserine, dansları ile yine ROTARY ÇPAL Halk Dansları Topluluğu eşlik etti.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül de solo olarak seslendirdiği türkülerle salondaki konuklardan yoğun ilgi gördü.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen ROTARY ÇPAL korosu konserine Ataşehir İlçe kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, siyasi parti temsilcileri,şube müdürlerli Ercan Metin, Nazım Yurdagül, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Dursun Kırış, ATAFEST Koordinatörü Hüseyin Özaslan ile birlikte; okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yoğun ilgi gören konserde salon tamamen dolarken bir kısım izleyici konseri ayakta izledi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın koronun oluşumundaki emeğinin altını çizen ROTARY ÇPAL Okul Müdürü Adem Sağır, Şef Zuhal Yıldırım Gök ve diğer öğretmenleri ile öğrencilerinden oluşan koronun konserlerini 39 binin üzerinde takipçi tarafından izlendiğini kaydederek, “Tüm etkinliklerimizi 5700 kişinin canlı izlediğini gördük. Bu güne kadar bir sene bolunca bine yakın öğrencinin emek sarf ettiğini gördük. Baktığımızda eğitim-öğretimde çok doğru noktada olduğumuzu gördük. Bu çalışma sene içindeki 40’a yakın etkinliğimizin de mayası oldu” diye konuştu.

Okul Müdürü Adem Sağır, RTARY ÇPAL Öğretmenleri Korosu’nun Ataşehir Öğretmenleri Korosu olması ve ATFEST Atafolk Markası içinde yer alması önerisi geldi. Ben seneye bu koronun Ataşehir Öğretmenler Korosu’na dönüşeceğinden eminim. Bu koronun ve konserin bu hale gelmesinde emek harcayan tüm mesai arkadaşlarıma ve öğrencilere emek veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Anadolu’nun doğusu, batısı, güneyinden müzik dinlenmek için gelindiğinin altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, başarılar diledi.

ROTARY ÇPAL KONSER

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 9. Mai 2018

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 9. Mai 2018

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 9. Mai 2018

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ