logo

SAĞLIK-SEN İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE DİVAN KURUL TOPLANDI

SAĞLIK-SEN İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE DİVAN KURUL TOPLANDI

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi divan kurul toplantısı Yalova’da Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı  Metin Memiş’in  yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi Cesur ÖZTÜRK, Sağlık-Sen Yalova Şube Başkanı İbrahim Oktay, Sağlık-Sen Kocaeli şube Başkanı Erdal Yıldırım, Sağlık-Sen Bursa şube Başkanı Gökhan Yünkül, Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube yönetimi, Sağlık Kurumları İdarecileri, temsilci, delege ve üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan divan toplantısı Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube başkanlığının 1 sene içerisinde yapılan faaliyetler ile ilgili sine vizyonun ardından Sağlık-Sen İstanbul 2’Nolu Şube Başkanı Cesur ÖZTÜRK , Sağlık-Sen Genel Başkanı  Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek Konuşmalarını gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen İstanbul 2’Nolu Şubesi Cesur ÖZTÜRK  konuşmasında;  “Sağlık çalışanlarımız sabah  6 da evinden çıkıyor 5’te biten mesaisinden eve dönmek için ortalama 1,5 saat otobüste ayakta evine gidiyor, bu sağlık çalışanı Bakanlığımızın nitelendirmesine göre 1. bölgede çalıştığı için yaklaşık 950 hizmet puanı ve 250 tl eksik maaş alıyor. İstanbul’daki tüm kurumlarda bütün ülkede sağlık hizmetinin yaklaşık % 40 ı sunmasına rağmen pdc doluluk oranı %50 yani iki katından daha çok fazla çalışmasına rağmen daha az çalışıyor. Bakanlığımızın İstanbul özel alt bölge eğitim durumu tayinlerini kısıtlaması ve tayin yaptıramamasını düşünürsek tüm bu hizmetin karşılığını bakanlığımız tarafından takdir edilmek bir yana metodori bir tavırla davranılması tüm sağlık camiasını üzmektedir. Tüm bu sorunların mücadele edilmesi için katılımcı bir politika ve sahanın nabzını sahadan bihaber bakanlık bürokratlarıyla değil sadece sahadan gelen ve bu zorlukları yaşamış İstanbul özelinde bir çözüm bulunması için sayın Genel başkanımdan rica ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı  Metin Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü;

SAĞLIK-SEN OLARAK, “ÖNCE VATAN” DİYORUZ

“Bu tür toplantılarda, konuşmalarımızın büyük kısmını ülkenin içinde bulunduğu duruma, ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehlike ve tehditlere ayırıyoruz. Bazen bunu eleştirenler oluyor. Sağlık çalışanlarının sorunlarından çok ülkenin durumu ile ilgili konuşmamızı eleştirenler çıkıyor. Bizler sağlık çalışanları olarak maaşlarımıza yüzde yüz zam alalım, özlük haklarımız dört katına çıksın. Ama vatanımız Suriye gibi olmuşsa bunların hiçbirinin önemi yoktur. Bu nedenle önce vatan diyoruz.

KAZANIMLARIMIZI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

Sağlık-Sen olarak, Memur-sen olarak hem milletimizin geleceği, hem de kamu çalışanlarının haklarını korumak için aldatmayan ve aldanmayan bir anlayışla çalışıyoruz. Yetkili oldukları dönemde hiçbir kazanıma imza atmayanlar, önce emek hırsızlığı yaptı, şimdi de kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Biz hangi kazanımı elde etsek, onu değersizleştirmek için çaba gösteriyorlar. Her kazanımımızın altında bir şey aramak kaydı ile üyelerimizin kafasını karıştırıyorlar. Mesela lisans tamamlama dedik. Onlar, üst öğrenim sayılmayacağı, üniversitelerin zengin edildiği gibi açıklamalar yaptılar. Ama lisans tamamlamaya da ilk önce kendileri gidip kayıtlarını yaptırdı.

DÖNER SERMAYEDE ADALET İSTİYORUZ

Son toplu sözleşme görüşmelerinde 17 maddede kazanım elde ederek, en fazla kazanım elde eden sendika olduk. Şimdi önümüzde döner sermaye sisteminin adil bir yapıya kavuşturulması ile ilgili çalışmalar var. Döner sermaye sistemi, ne yazık ki artık dönmüyor. Bu adaletsiz sistemin değişmesi, daha adil, sadece hekimlerimizi değil tüm çalışanlarımızı mutlu edecek bir döner sermaye sisteminin gelmesi için Sağlık Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu konuyu yakın bir zamanda sonuçlandıracağız. Herkes emeğinin karşılığını alsın istiyoruz.

YIPRANMA PAYI İLE İLGİLİ YASA HERKES İÇİN ÇIKMALI

Yıpranma payını dört yıl önce biz gündeme getirdik. O zaman başbakan olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan da bunun sözünü aldık. Ancak, daha sonra yıpranma payını sadece nöbet tutan sağlık çalışanlarına vermek istediler. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Tıpkı asker-polis ve diğer yıpranma payına sahip meslek gruplarında olduğu gibi ayrım yapılmadan herkese yıpranma payı verilmesini istiyoruz. Bu durumu Sayın Bakanımız Recep Akdağ’a da anlattık. O da bize hak verdi. Yarım yamalak bir yıpranma payı çıkacaksa istemiyoruz. Yıpranma payı çıkınca, emekli maaşlarımız da artacak. Maliye ve Çalışma Bakanlığı dirense de, herkese yıpranma payı verilene kadar mücadelemiz devam edecek.

Son olarak var olan sorunları, bakanlıkla yapılan görüşmelerde sürekli dile getirdiklerini belirten Genel Başkan Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak çalışanların sorun ve beklentilerini gayet iyi bildiklerini ve bunların çözümü için çalıştıklarını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ