logo

Savaş Dinçel’in ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ Oyunu MSKM’de

Savaş Dinçel’in ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ Oyunu MSKM’de

75.doğum günü nedeniyle Savaş Dinçel’in yazdığı“Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyunu Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde sahnelendi.

Oyuncu, yönetmen ve karikatürist Savaş Dinçel 75. doğum günü nedeniyle Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde  Savaş Dinçel’in yazdığı“Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyunu sahnelendi.

Oyuncu, yönetmen ve karikatürist Savaş Dinçel 75. doğum günü anma etkinliklerinde Savaş Dinçel’in yazıp yönettiği oyunun oyuncuları İlker Ayrık ve Aykut Taşkın söyleşi sonrası “Uçurtmanın Kuyruğu” ile Ataşehir Belediyesi 9. Tiyatro Festivali kapsamında Halit Akçatepe Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

Uçurtmanın Kuyruğu, tiyatro oyuncusu ve yazar Savaş Dinçel’in olağanüstü bir incelikle kaleme aldığı ve yönettiği son oyun…

“Çok acıklı değil bu hikâye… Belki biraz buruk… Ama çok komik!” olarak özetlenebilen “Uçurtmanın Kuyruğu”nda, çocukluğundan beri disiplinle yetiştirilmiş ve disiplini saplantıya dönüştürmüş bir adam intihar etmeye karar verir.

Veda mektubunu bitirdiğinde kapı çalar. Karşısında hiç tanımadığı başka bir adam vardır ve bu bilinmeyen misafir adam, hakkında çok şey bilmektedir. Misafiriyle konuşurken adam iç hesaplaşmasını da yapar.

Savaş Dinçel ustanın olağanüstü bir incelikle kaleme aldığı bu iki kişilik oyunda, sahnede 12 kişi var.

Dinçel bu oyunla, 2002 yılında düzenlenen 2. Lions Tiyatro Ödülleri ve Avni Dilligil Ödülleri’nde “Yılın Oyun Yazarı” ödülünü kazandı.

Yazan / Yöneten: Savaş Dinçel

Yönetmen Yardımcısı: Tarık Şerbetçioğlu

Kostüm: Barış Dinçel

Reji Asistanı: Tülay Akın

Afiş Tasarım: Murat Saner

Oynayanlar: İlker Ayrık, Aykut Taşkın

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ